Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Hindujski skrajneži pretepali božične kolednike

Objava: 28. 12. 2010 / 08:05
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Hindujski skrajneži pretepali božične kolednike

Indijska policija je žrtve obravnavala kot krivce.

V tednu pred Božičem so se hindujski skrajneži v indijskem mestu Bombay s palicami lotili božičnih kolednikov, ki so po ulicah prepevali božične pesmi. Kot je poročala katoliška Indijska škofovska konferenca, so hindujski skrajneži okoli dva ducata mladih pevcev odvlekli na policijsko postajo in jih prijavili zaradi žaljenja hindujskih vernikov. Pri uradu za človekove pravice 'Katoliški posvetni forum' za hindujske pretepače zahtevajo kazen.

V nekdanji britanski koloniji Indiji je še vedno precej razširjen britanski običaj pouličnega prepevanja božičnih pesmi. Pevci hodijo od vrat do vrat, pojejo božične pesmi in stanovalcem zaželijo blagoslova v prihajajočem letu.

Kot so poročali pri škofovski konferenci, je vodja hindujskih skrajnežev mlade pevce sprva zasmehoval kot 'krščansko vojsko' in jim ponudil dobro plačilo, če se spreobrnejo v hindujsko vero. Mladi so odvrnili, da Kristusa za denar ne bi nikoli izdali. Mož se je zatem umaknil in se kmalu vrnil s skupino pretepačev.

Po navedbah urada za človekove pravice so policisti mlade pevce sprva obravnavali kot krivce. Šele ko jim je na pomoč priskočil pristojni za manjšine v indijski zvezni državi Maharaštra, so skupino kristjanov izpustili. Hindujski pretepači so jo odnesli le s svarilom.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh