Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Hrvaška Cerkev poziva k boju proti korupciji

Objava: 22. 11. 2010 / 11:49
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Hrvaška Cerkev poziva k boju proti korupciji

Komisija 'Pravičnost in mir' pri Hrvaški škofovski konferenci obenem svari pred 'medijskim linčem pravice'.

Komisija 'Pravičnost in mir' pri Hrvaški škofovski konferenci hrvaške vernike poziva k resnemu boju proti korupciji. Po besedah članov komisije boj proti korupciji ni le naloga policije in pravosodja, pač pa morajo v njem sodelovati vsi družbeni segmenti, pa naj bo to družina, Cerkev ali šola. Komisija obenem svari pred 'medijskim linčem pravice', ki bi po njenem mnenju ustvaril 'moralno paniko' in s tem Hrvaško potisnil v še slabši položaj od tistega, v katerem se je ta trenutek znašla.

Če vlada obljublja aretacije in sodne procese, opozicija pa še več aretacij in sodnih procesov, in če mediji vnaprej obsojajo, je rezultat celotnega dogajanja le vsesplošna negotovost družbe, politična nestabilnost, sodna negotovost in gospodarska stagnacija, so prepričani člani komisije Pravičnost in mir. Namesto tega bi se morala hrvaška družba osredotočiti na jedro težav – na spremembo morale, vrednostnega sistema in splošnega družbenega ozračja.

Komisija je posebej pozvala medije, naj ob vsem upravičenem zanimanju za boj proti korupciji vendarle ščitijo osebne pravice osumljenih in še posebej njihovih družinskih članov. Politika bi morala bolje urediti zakonske okvire za boljšo zaščito državljanov pred 'medijskim linčem', kakršnemu so trenutno izpostavljene osebe, katerih edini 'prestopek' je ta, da so zakonci ali otroci enega izmed osumljencev korupcije.

Problem podkupovanja in korupcije se ni pojavil včeraj, kot to predstavljajo hrvaški mediji, nadaljuje komisija, zato poziva vse odgovorne v državi, naj Hrvaške na tujem ne predstavljajo v še slabši luči od te, v kakršni se je znašla v tem trenutku. Člani hrvaške komisije 'Pravičnost in mir' so prepričani, da so na svetu in tudi v Evropski zvezi številne države, v katerih je korupcija še bolj prisotna kot na Hrvaškem, pa njihovi predstavniki svoje domovine pred drugimi ne postavljajo v slabo luč, saj se zavedajo, da jim to ne more prinesti nikakršne koristi.

Na Hrvaškem se zadnje dve leti ostro borijo proti korupciji. Proti številnim visokim politikom in gospodarstvenikom je uvedena preiskava, nekateri pa so se znašli tudi v preiskovalnem zaporu.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh