Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Imenovani zavetniki Svetovnega dne mladih v Madridu prihodnje leto

Objava: 05. 05. 2010 / 09:21
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Imenovani zavetniki Svetovnega dne mladih v Madridu prihodnje leto

To so: sveti Izidor, sveti Janez od Križa, sveta Marija della Cabeza, sveti Janez Avilski, sveta Terezija Avilska, sveta Roza iz Lime, sveti Ignacij Lojolski, sveti Rafael Arnaiz in sveti Frančišek Ksaverij

Prireditelji Svetovnega dneva mladih v Madridu prihodnje leto so objavili seznam zavetnikov dogodka, ki 'obsegajo celotno zgodovino Cerkve v Španiji, od prvega madridskega svetnika dalje'. Kot so sporočili, je Sveti sedež potrdil predloge vseh zavetnikov Svetovnega dneva mladih. To so: sveti Izidor, sveti Janez od Križa, sveta Marija della Cabeza, sveti Janez Avilski, sveta Terezija Avilska, sveta Roza iz Lime, sveti Ignacij Lojolski, sveti Rafael Arnaiz in sveti Frančišek Ksaverij.

Seznam zavetnikov naj bi torej obsegal celotno zgodovino španske Cerkve, od prvih madridskih svetnikov (sveti Izidor in njegova žena, sveta Marija della Cabeza), pa preko ustanoviteljev karmeličank in jezuitov (sveta Terezija in sveti Ignacij) in velikega misionarja na vzhodu (sveti Frančišek Ksaverij), preko vrhov duhovne literature (sveti Janez od Križa) in gonilne sile škofijske duhovnosti (sveti Janez Avilski), prve svetnice Latinske Amerike (sveta Roza iz Lime) do mladostnika našega časa (sveti Rafael Arnaiz), ki je čast oltarja dosegel zadnji med njimi.

Vsi ti svetniki in svetnice so španskega porekla, z namenom, da bi Svetovni dan mladih v Madridu zakoreninili v kulturo države gostiteljice, kakor so to storili ob Svetovnem dnevu mladih v Kölnu, ko so bili vsi zavetniki prireditve povezani s krščansko zgodovino Nemčije, pojasnjujejo prireditelji.

Sporočili so še, da je Sveti sedež potrdil njihovo izbiro trga Cibeles, ene izmed najznamenitejših točk v Madridu, kot prostor, kjer bodo mladi v četrtek, 18. avgusta letos, izrekli dobrodošlico svetemu očetu Benediktu XVI. Zaključno bogoslužje z vigilijo pa bo sveti oče vodil na letališču Cuatro Vientos, kjer se je z mladimi sestal tudi nekdanji papež Janez Pavel II. ob svojem zadnjem obisku Španije.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh