Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

IOSOT 2007

Objava: 19. 07. 2007 / 05:50
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:39
Ustavi predvajanje Nalaganje

IOSOT 2007

V sredo, 18. julija 2007 sta v okviru svetovnega bibličnega kongresa, ki poteka v prostorih Pravne fakultete v Ljubljani, zasedanja nadaljevali dve organizaciji: glavna IOSOT (International Organization for the Study of the Old Testament) in IOQS (International Organization for Qumran Studies) IOQS je Mednarodna organizacija za kumranske študije, ki se ukvarja s preučevanjem kumranskih rokopisov, odkritih ob mrtvomorski obali leta 1947. . Glede na pretekle dni se je zvrstilo manjše število predavanj, saj je študijsko vzdušje sprostil družabni in turistični program, ki ga je v popoldanskih urah organiziralo turistično podjetje Kompas.

V okviru programa IOSOT se je v dopoldanskih urah zvrstilo šest predavanj. Šlo je za vprašanja k pristopu interpretacije Stare zaveze, filozofske razlage knjig in raziskavo slovanske Biblije.

V okviru IOQS se je zvrstilo osemnajst predstavitev, ki so bile tudi zadnje predstavitve te organizacije. Obravnavane so bile različne teme in posamezni koncepti, ki se pojavljajo v mrtvomorskih rokopisih, analizirali so njihovo zgradbo in poskušali določiti posamezne plasti. Več strokovnjakov je podalo refleksijo na zgodovino raziskovanja omenjenih spisov, ki traja že šestdeset let. To je v primerjavi z zgodovino raziskovanja Stare zaveze relativno malo, vendar so kljub temu so opazni premiki in spremembe v pristopih in razumevanjih.

Zvrstili so se predavatelji iz Velike Britanije, Francije, Škotske, Švice, Norveške, Nemčije, Japonske, Združenih držav Amerike, Kanade in Izraela.

Večer je v atriju Pravne fakultete popestril sprejem, ki ga za udeležence pripravlja Slovenska škofovska konferenca (SŠK). Navzoče je pozdravil predsednik SŠK, ljubljanski nadškof in metropolit, msgr. Alojz Uran. Kulturni program obogaten s predstavitvijo judovskih plesov je potekal na dvorišču Teološke fakultete.

L. Jensterle

nagovor nadskof Uran.doc

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh