Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Irak: zahvala za »pogumen obisk«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 31. 03. 2021 / 11:46
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 31.03.2021 / 12:01
Ustavi predvajanje Nalaganje
Irak: zahvala za »pogumen obisk«

Irak: zahvala za »pogumen obisk«

Zahvala kaldejskega patriarha kardinala Sakoja ob papeževem obisku v Iraku v začetku letošnjega marca.

FOTO: Vatican Media

»Ganili ste srca vseh Iračanov: kristjanov, muslimanov, vseh državljanov Iraka in tudi vseh Iračanov v diaspori«: s temi besedami se je kardinal Louis Raphael Sako papežu Frančišku zahvalil za obisk v Iraku v začetku letošnjega marca.

To je bil »izreden in pogumen obisk v zelo neobičajnih razmerah«, je kaldejski patriarh v Bagdadu napisal v zahvalnem pismu Frančišku, iz katerega po navedbah spletnega portala Vatican News danes navaja italijanska katoliška agencija SIR.

Frančišek je v deželi ob Evfratu in Tigrisu »zbudil zavest, kako pomembno je sprejemanje in spoštovanje različnosti«. Iračanom je postalo jasneje kot kdaj koli, da so med seboj vsi »bratje in sestre, ki naj bi drug drugega ljubili in drug drugemu pomagali«. Patriarh je izrazil upanje, da bodo te »smernice«, ki jih je nakazal papež, navdihnile tudi »velike svetovne sile«.

»Z vašim obiskom so se izpolnile velike sanje,« je na koncu zapisal kardinal Sako. Za kristjane to pomeni »močno oporo«, da bodo ostali v Iraku, ne izgubili upanja in zbrali dovolj poguma za obnovo domovine.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh