Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Irski kardinal obsoja napad na katoliškega policista

Objava: 05. 04. 2011 / 08:00
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Irski kardinal obsoja napad na katoliškega policista

Kardinal Sean Brady poziva k zaključku 'nesmiselnega nasilja', zaradi katerega je življenje izgubil petindvajsetletni policist.

Irski kardinal Sean Brady je ostro obsodil bombni atentat na mladega policista, ki se je minuli petek zgodil na Severnem Irskem. Povzročitelje sramotnega dejanja je pozval, naj prenehajo z nesmiselnim nasiljem in naj uvidijo, da njihovo početje nima nikakršnega pozitivnega učinka. Najnovejša žrtev, petindvajsetletni policist, je življenje izgubila v eksploziji avtomobila, saj so storilci razstrelivo namestili pod službeno vozilo.

Policist, katoličan, je svojo službo nastopil šele pred nekaj tedni. S tem so se izpolnila prizadevanja oblasti, da bi policijske vrste, ki so bile doslej sestavljene skoraj izključno iz protestantov, odprli tudi za katoličane.

Irski mediji predvidevajo, da je za atentat odgovorna kakšna izmed skupin, ki so se oblikovale iz nekdanje Irske republikanske armade. Dejanje sta obsodila tudi irski in britanski predsednik vlade Enda Kenny in David Cameron.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh