Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Irski škofje pozivajo k solidarnosti

Objava: 17. 12. 2010 / 10:58
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Irski škofje pozivajo k solidarnosti

'Kriva ni zgolj politika, zato ne smemo le obtoževati, pač pa svoje moči usmeriti v pravičnejšo, stanovitno in cvetočo prihodnost.'

Irski katoliški škofje so državljane svoje zaradi gospodarske krize prizadete države pozvali k solidarnosti. V luči 'bojazni, da bodo izgubili dom ali zaposlitev', bi se morali družine, prijatelji in sosedje medsebojno podpirati, je opozorila Irska škofovska konference ob zaključku svojega rednega zimskega zasedanja v Maynoothu. Gre predvsem za to, da bi ljudje odločno stopili v boj proti revščini in socialni izključenosti, menijo škofje. Posvarili so tudi pred pretiranim obtoževanjem politike za nastale razmere. Po njihovih besedah so obtoževanja brezsmiselna in ljudi le odvračajo od nujnejših zadolžitev, da bi se zavzeli za pravičnejšo, stanovitno in cvetočo prihodnost.

Krizo na Irskem pa občutijo tudi škofijski proračuni: v dublinski nadškofiji so morali duhovniki v letošnjem letu sprejeti šestodstotno znižanje svojih plačil. Potem ko so se prihodki nadškofij zmanjšali za okoli dva milijona evrov, zdaj pristojni upajo, da bodo pri varčevanju z dohodki lahko malce izravnali razliko, je poročal irski čsanik 'The Irish Catholic'.

Šele konec novembra je evropski finančni minister visoko zadolženi otoški državi namenil paket pomoči v višini petinosemdeset milijard evrov. Kot so sporočili s Tiskovnega urada Irske škofovske konference, so v preteklem tednu dobrodelne organizacije potrebnim izročile petintrideset odstotkov več vsakodnevnih potrebščin – živil, goriva in oblačil – kot v istem obdobju lansko leto.

Na fotografiji: katedrala v Dublinu

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh