Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Irski škofje se pripravljajo na apostolsko vizitacijo

Objava: 30. 09. 2010 / 08:44
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Irski škofje se pripravljajo na apostolsko vizitacijo

Najprej bo pregledano stanje v štirih nadškofijah, v Dublinu, Armaghu, Tuamu in Cashelu.

Štirje irski nadškofje bodo v prihodnjem tednu odpotovali v Rim, kjer se bodo pripravili na inšpekcijo svojih nadškofij po izbruhu škandala glede spolnih zlorab v irski katoliški Cerkvi. Kot so sporočili s Tiskovnega urada Irske škofovske konference, gre pri skorajšnji apostolski vizitaciji za ‘duhovno in moralno prenovo Cerkve na Irskem’. Vizitacija naj bi prispevala tudi k ‘refleksiji, evaluaciji in preizkusu’ tamkajšnjega cerkvenega življenja.

Kardinal Sean Brady in njegovi kolegi se bodo v Rimu sestali s štirimi kardinali in nadškofi, ki jih je papež Benedikt XVI. imenoval za posebne odposlance v tem primeru.

Sveti oče je apostolsko vizitacijo v irski Cerkvi, ki ji je odkritje primerov spolnih zlorab zadalo hud udarec, napovedal marca letos v svojem pastirskem pismu irskim katoličanom. Kot je poročal irski časnik ‘The Irish Times’, bodo pod drobnogled najprej prišle razmere v nadškofijah Dublin, Armagh, Tuam in Cashel. Kasneje naj bi preverili tudi bogoslovno semenišče v Maynoothu in Irski kolegij v Rimu. Vizitacija se bo pričela v letošnji jeseni.

Na fotografiji: dublinska stolnica

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh