Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Irski škofje za okrepitev pravic otrok

Objava: 09. 11. 2012 / 07:00
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Irski škofje za okrepitev pravic otrok

Irci jutri na referendumu odločajo o spremembi ustave na področju otrokovih pravic.

Irski škofje podpirajo spremembo ustave na področju otrokovih pravic. V izjavi, ki je bila javnosti predstavljena v začetku tedna, je Irska škofovska konferenca sicer izrazila svoje pomisleke, da načrtovana sprememba vloge družine, katere izhodišče je zakonska zveza med moškim in žensko, lahko izpodrine tradicionalno družino kot najboljše okolje za dobrobit otrok. Kljub temu pa predlagano besedilo ne presega že obstoječih zakonov, pač pa otrokove pravice še trdneje sidra v irsko ustavo. Zato škofje podpirajo namen, da bi z ustavno spremembo ‘dali jasno znamenje za pomen otrokovih pravic, ki jih družba in Cerkev včasih spregledata’.

Nekateri zagovorniki življenja in družine na Irskem tokratne spremembe ustave sicer ne podpirajo, saj menijo, da predlagana besedila pomenijo ‘bianko menico državi, da z otroki počne, kar jo je volja, starši pa ob tem nimajo nikakršne besede’.

Na Irskem jutri prirejajo referendum o sprejemu nekaterih členov v ustavo, ki bi še jasneje okrepili pravice otrok. Spremenili naj bi predvsem predpise glede posvojitev in pri tem bolj upoštevali potrebe prizadetih otrok.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh