Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Islamski intelektualci cenijo papeža

Objava: 12. 08. 2009 / 08:05
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Islamski intelektualci cenijo papeža

Pomemben prispevek Benedikta XVI. h krščansko-islamskemu dialogu

Po mnenju strokovnjaka za islam, nemškega jezuita p. Felixa Körnerja, papež Benedikt XVI. ogromno prispeva h krščansko-islamskem dialogu. Številni islamski intelektualci papeža cenijo prav zaradi njegovih neprecenljivih prispevkov, saj je Benedikt XVI. močan interes za dialog z muslimani, ki ga je v času svojega pontifikata izkazal nekdanji papež Janez Pavel II., razširil in znatno doprinesel k znanstveni razpravi z islamom. P. Körner je predavatelj na Inštitutu za interdisciplinarne študije religij in kultur na Papeški univerzi Gregoriana v Rimu.

Po ‘Regensburškem govoru’ iz leta 2006, v katerem je Benedikt XVI. podal svoje razmišljanje o pojmovanju nasilja v islamu, je raven medverskega dialoga močno narasla, ‘saj so se muslimani čutili izzvane, in so si zaželeli razprave s svetim očetom o teoloških in razumskih vprašanjih’. P. Körner meni, da je potrebno v dialogu z islamom jasno poimenovati vse verske razlike, ‘saj pri tem ne gre za to, da bi z muslimani našli skupno versko osnovo’.

Katoliška Cerkev je v dialogu z islamom vzpostavila prijetno in sproščeno razpravo, meni p. Körner. Ne poslužuje se agresivnih oblik spreobračanja, ampak stike navezuje predvsem s karitativnim delom. Nagovarjanje k spreobrnitvi pa naj bi vernike obeh religij spodbudilo k ponovnemu razmisleku o lastni veri.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh