Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Islamski skrajneži napadli tri cerkve v Indoneziji

Objava: 09. 02. 2011 / 10:09
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Islamski skrajneži napadli tri cerkve v Indoneziji

Ogorčenost zaradi ‘preblage’ sodbe v procesu proti kristjanu, ki je bil obtožen zaradi ‘misijonarjenja in bogoskrunstva’.

V Indoneziji je včeraj na tisoče muslimanov napadlo tri cerkve, eno katoliško in dve protestantski, katoliško sirotišnico in zdravstveni dom. Med izgredi v mestu Temanggung v provinci Osrednja Java je bil hudo poškodovan nek katoliški duhovnik, ko je poskušal zaščititi tabernakelj, je poročala rimska tiskovna agencija ‘AsiaNews’.

Povod za nasilne izgrede naj bi bila zahteva množice po smrtni kazni za kristjana Antoniusa Richmonda Bawengana, ki je bil zaradi ‘misijonarjenja in bogoskrunstva’ obsojen na pet let zaporne kazni. Od oktobra 2010 je bil zaprt zaradi širjenja misijonarskega gradiva, ki naj bi bilo žaljivo do nekaterih islamskih simbolov.

Po razglasitvi sodbe več sto policistov ni zmoglo ustaviti množice razburjenih muslimanov. Ti so sprva uničili sodno dvorano, nato pa so se podali na uničujoči pohod po ulicah in napadali krščanske objekte. Zažgali so prevozno sredstvo redovnih sester in cerkev binkoštnega gibanja. Eno izmed katoliških cerkva so povsem izropali, poleg tega pa uničili katoliško sirotišnico in zdravstveni dom, ki so ga vodile sestre Božje previdnosti.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh