Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Italija želi zaščititi zakonsko zvezo moža in žene

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 13. 05. 2016 / 10:20
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:29
Ustavi predvajanje Nalaganje

Italija želi zaščititi zakonsko zvezo moža in žene

Vložena pobuda za zavrnitveni referendum zakona o civilnih zvezah, ki ga je potrdil parlament.

Pet opozicijskih strank v Italiji je vložilo pobudo za zavrnitveni referendum zakona o civilnih zvezah, ki ga je ta teden potrdil parlament. Kot poroča Radio Ognjišče, je skupina poslancev na tiskovni konferenci najavila oblikovanje komisije, ki bo zahtevala izvedbo omenjenega referenduma.

Koordinatorka komisije za referendum je na tiskovni konferenci povedala, da zakonu kot takemu ne nasprotujejo, zavračajo pa možnost, da bi se zakonska zveza med možem in ženo izenačila z drugimi oblikami zvez ter možnost posvojitve otrok s strani istospolnih parov in da lahko istospolni partner posvoji otroka svojega partnerja. Slednje se v resnici v Italiji že dogaja, kar kažejo tudi odločitve sodišč.

Trenutno referendumsko komisijo sestavljajo le politične stranke, ne izključujejo pa možnosti, da bi se jim pridružila tudi civilna gibanja in združenja. Na tiskovni konferenci so še poudarili, da bo šlo pri omenjenem referendumu za človeka, saj je zakon o civilnih zvezah po njihovem mnenju napad na naravno antropologijo.

Vir: Radio Ognjišče
Foto: splet

Kupi v trgovini

Onkraj stiske
Duhovna rast
11,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh