Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Italijanska Cerkev krepi stike s Tunizijo

Objava: 15. 09. 2011 / 10:07
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Italijanska Cerkev krepi stike s Tunizijo

Nadškofa iz Agrigenta in Tunisa bosta skupaj obiskala otok Lampeduso.

Italijanski nadškof Francesco Montenegro in nadškof iz Tunisa, Maroun Lahham, bosta prihodnji teden skupaj obiskala sredozemski otok Lampeduso. Nadškof Montenegro, del njegove nadškofije je tudi otok Lampedusa, je že od ponedeljka s svojo delegacijo na obisku v Tuniziji. S tamkajšnjimi katoliškimi skupnostmi navezuje tesnejše stike, tako da bi se lahko Cerkev v obeh državah 'soočila z migracijskimi gibanji in prispevala k mirnejšemu sožitju med muslimani in kristjani', kot so zapisali v sporočilu za javnost škofije Agrigent. V letošnjem letu je na otoku Lampedusa pristalo že okoli 26.000 mladih Tunezijcev.

Lampeduso je v začetku tedna že obiskal predsednik Katoliške akcije v Italiji, Franco Miano, da bi se seznanil s položajem na otoku. Od začetka letošnjega leta je tam zatočišče poiskalo že več deset tisoč beguncev in migrantov. Kot je dejal Miano, želi s svojim obiskom okrepiti tudi delovanje krajevne skupine svoje krovne organizacije.

Predsednik najpomembnejšega italijanskega laičnega gibanja Lampeduso ocenjuje kot cilj številnih ljudi, ki bežijo pred revščino in spori. Sprejem na otoku ljudem omogoča ureditev boljše in varnejše prihodnosti.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh