Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Italijanskega duhovnika ustrelil divji lovec

Objava: 24. 08. 2010 / 11:09
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Italijanskega duhovnika ustrelil divji lovec

Preiskovalci domnevajo, da je lovec duhovnika zamenjal za nevarnega merjasca.

V južni Italiji je petinpetdesetletni duhovnik domnevno postal žrtev lovskega pregona. Neznanec v pokrajini Bari je duhovnika ustrelil, ko je ta s skupino mladih prenočeval na prostem. Preiskovalci domnevajo, da je lovec duhovnikovo spalno vrečo v temi zamenjal za merjasca. Strelivo, ki so ga našli na kraju nesreče, se namreč uporablja za lov na divje svinje.

Žrtev strela je župnik katoliške skupnosti v severnoitalijanski škofiji Belluno. V apulijskem višavju je vodil pohodni duhovni teden za skupino dvajsetih mladincev iz svoje župnije. Kot je poročal časnik 'Avvenire', so udeleženci duhovnega tedna ponoči slišali strel, zatem pa zvok avtomobila, vendar jih nočni hrup ni pretirano vznemiril. Naslednje jutro pa so v spalni vreči odkrili okrvavljeno truplo svojega župnika. Bellunski škof, Giuseppe Andrich, je zaradi nesrečnega dogodka popolnoma pretresen.

Policisti so medtem že našli domnevnega storilca. Lovec se je prijavil sam, saj, kot je dejal, 's takšnim bremenom na vesti ne more živeti'. Po podatkih policije gre za divjega lovca.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh