Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Italijanski škofje proti pravici do posvojitve za istospolne

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 14. 01. 2016 / 10:41
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:27
Ustavi predvajanje Nalaganje

Italijanski škofje proti pravici do posvojitve za istospolne

»Otroke bi spreminili v lastnino in spodbudili nadomestno materinstvo.«

Italijanska škofovska konferenca je izrazila ostro nasprotovanje prizadevanjem tamkajšnje vlade, da bi istospolnim dovolila posvojitve otrok njihovih partnerjev. Otrok ni nikakršna pravica, je minuli teden v pogovoru za časnik La Stampa dejal kardinal Edoardo Menichelli. Takšen odnos do posvojitev pa otroke spreminja v lastnino.



Če bi bile tovrstne posvojitve dopustne, bi bilo nemogoče preprečiti, da bi istospolni pari v tujini najeli nadomestno mater, ki bi jim donosila otroka, eden od partnerjev pa bi tega otroka v Italiji posvojil, je pojasnil kardinal Menichelli, ki je pri Italijanski škofovski konferenci pristojen za družino. Obenem je poudaril, da to ne pomeni diskriminacije istospolnih. Vsaka oseba si ne glede na svojo spolno usmerjenost zasluži spoštovanje. Toda »vse želje niso tudi pravice in vseh oblik partnerskega sobivanja ne moremo enačiti z zakonsko zvezo«.

Predsednik italijanske vlade Matteo Renzi želi čim prej glasovati o zakonskem osnutku, s katerim bi pravno priznali istospolne partnerske zveze, parlament pa o njem razpravlja že več mesecev. Osnutek ne predvideva popolne izenačitve z zakonsko zvezo, vsebuje pa pravico do posvojitve otroka enega od partnerjev. Krščansko-demokratsko krilo Renzijeve »Demokratske stranke« takšni uredbi ostro nasprotuje.

Italija je edina zahodnoevropska država članica Evropske zveze, ki istospolnih partnerstev pravno ne priznava.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Zapuščeni Jezus
Duhovna rast
9,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh