Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Italijanski škofje solidarni s papežem

Objava: 02. 04. 2010 / 07:05
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:04
Ustavi predvajanje Nalaganje

Italijanski škofje solidarni s papežem

Pred velikonočnimi prazniki je beneški patriarh pozval duhovnike, naj javno zagovarjajo svetega očeta

Vodilni italijanski škofje pred skorajšnjimi velikonočnimi prazniki branijo papeža pred napadi zaradi pedofilskih škandalov. Kardinal Angelo Scola, beneški patriarh, je ob koncu včerajšnje krizmene maše duhovnike pozval k javnemu zagovoru svetega očeta, ki si že od nekdaj prizadeva, da bi 'v lastnih vrstah očistil vsakršno umazanijo'. Cerkev je zgrožena in obžaluje storjeno nasilje nad mladoletniki, zato je 'trdno odločena, da ne bo ničesar prikrivala'.

Tudi kardinal Dionigi Tettamanzi je pri maši v milanski stolnici izrazil svojo solidarnost s papežem. V imenu vseh duhovnikov milanske nadškofije je Benediktu XVI. zagotovil 'naše molitve in našo naklonjenost'.

Predsednik Italijanske škofovske konference, kardinal Angelo Bagnasco, pa je poudaril, da 'sleherno senco, pa naj bo še tako temna, lahko preženemo z dobroto, ki jo svojim vernikom izkazuje večina duhovnikov, zaradi česar si ti še vedno zaslužijo vse spoštovanje'. Ljudje pa seveda od posvečenih oseb pričakujejo tudi 'najboljše, kar je človeškega, pravzaprav nič manj kot svetost', je kardinal Bagnasco dejal pri maši v genovski stolnici.

V mednarodnem okviru so se v preteklih tednih pojavile številne pobude, ki želijo braniti svetega očeta pred obtožbami glede spolnih zlorab. 'Podporo Benediktu XVI.' zahtevajo francoske skupine na večjezični spletni strani http://www.soutienabenoitxvi.com/. Po lastnih navedbah naj bi doslej zbrali že 11.000 podpisov za 'Poziv preprostih zvestih katoličanov'. V odprtem pismu Benediktu XVI. mu izpovedujejo svojo neomejeno solidarnost, s pozivom pa želijo obsoditi medijsko gonjo proti katoliški Cerkvi, katere cilj naj bi bil 'pripisati krivdo evangeljskemu sporočilu in tradiciji katoliške Cerkve in s tem izvajati pritisk za ukinitev celibata'.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh