Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Iz dunajske nadškofijske palače se bo kmalu razlegal otroški smeh

Objava: 14. 10. 2010 / 09:06
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Iz dunajske nadškofijske palače se bo kmalu razlegal otroški smeh

Za otroke uslužbencev dunajske nadškofije ob nadškofijskem dvorcu raste novo otroško igrišče, saj kardinal Schönborn želi poskrbeti za čim lažje usklajevanje poklicnega in družinskega življenja.

Od tam, kjer je bil ob dunajski nadškofijski palači nekdaj parkirni prostor za avtomobile uslužbencev in obiskovalcev, naj bi se kmalu razlegal otroški smeh. Ob nadškofijskem dvorcu namreč raste povsem novo otroško igrišče za nadškofijski otroški vrtec, ki naj bi ga odprli na praznik sv. Miklavža.

Novi vrtec je predviden predvsem za naraščaj zaposlenih na dunajski nadškofiji in v drugih cerkvenih ustanovah, ki imajo prostore okoli Trga sv. Štefana. Kot so sporočili s Tiskovnega urada dunajske nadškofije, je ureditev otroškega vrtca osebna pobuda dunajskega nadškofa kardinala Christopha Schönborna, ki meni, da mora Cerkev, ki se zavzema za združljivost poklicnega in družinskega življenja, na tem področju temeljito poskrbeti tudi za svoje ljudi.

Nadškofijski vrtec bo namenjen otrokom do šestega leta starosti, posamezne skupine pa bodo sprejele po največ dvaindvajset otrok. Starši bodo svoje otroke strokovno usposobljenemu osebju po potrebi lahko zaupale od sedme do sedemnajste ure.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh