Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izjava Slovenske skavtske organizacije glede belgijskih turistov

Objava: 04. 04. 2008 / 10:47
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Izjava Slovenske skavtske organizacije glede belgijskih turistov

Zaradi dogodkov prejšnjih dni želimo podati uradno mnenje glede belgijskih »skavtov«, saj se v vseh medijih omenja skavtsko gibanje, katerega del je tudi naše Združenje.

Strinjamo se, da je ta skupina mladih ravnala neskavtsko, vendar bi to lahko rekli samo v primeru, če bi res bili skavti, pa to niso. Po besedah Deana Božnika iz Policijske uprave Nova Gorica skupina 38 belgijcev pripada organizaciji, ki nima nikakršne povezave s skavtstvom: »…po doslej zbranih obvestilih in ugotovitvah v konkretnem primeru ne gre za skavtsko organizacijo temveč za neprofitno organizacijo iz Belgije pod imenom VZW CHIRO KOKA +, z namenom organiziranja, druženja in izvedbe različnih aktivnosti za mlade.« (Dean Božnik, Policijska Uprava Nova Gorica).

Žal nam je, da mediji ne preverijo informacij takoj, ko jih prejmejo. Takšne netočne in zavajajoče objave mečejo slabo luč na našo organizacijo in na naše delo. Skavtski voditelji prostovoljci se vsak dan trudimo vzgajati mlade v odgovorne in zrele osebe, ki znajo oceniti razmere v katerih se znajdejo. Skavtsko gibanje ima po vsem svetu več kot 38 milijonov članov. Res je, da gre lahko pri takšni številki in aktivnostih, ki se večinoma odvijajo v naravi, kdaj lahko tudi kaj narobe, vendar dogodki kažejo tudi na to, da slovenska javnost še vedno ne pozna dobro skavtskega načina življenja in dela, saj je ena od naših najprepoznavnejših simbolov tudi rutka, ki jo nosimo okoli vratu. Ta pa v navedenem primeru ni bila opazna na nobeni sliki.

Upamo, da bodo v prihodnje v medijih objavljene točne informacije, vabim pa vas tudi, da si ogledate našo spletno stran www.skavt.net in izvete več o resnično skavtskem načinu življenja.


Maja Bertoncelj
predstavnica za stike z medji
040 864 377

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh