Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izrael potrdil obisk Svetega očeta

Objava: 16. 02. 2009 / 08:36
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Izrael potrdil obisk Svetega očeta

Kot je včeraj poročala STA, je odhajajoči izraelski premier Ehud Olmert potrdil, da bo papež Benedikt XVI. maja obiskal Sveto deželo. Na začetku tedenskega srečanja vlade je Olmert vsem navzočim sporočil, da bodo maja imeli pomemben obisk, obisk papeža Benedikta XVI.

Po besedah izraelskega premiera bo papeža med obiskom spremljal (izraelski) predsednik Šimon Peres, urad premiera pa je bil zadolžen za organizacijo potovanja.

Papežev obisk Svete dežele je bil zaradi nedavnih izjav konzervativnega britanskega škofa Richarda Williamsona, ki je podvomil v holokavst, vprašljiv, vendar pa je papež v četrtek dejal, da še vedno namerava obiskati Izrael.

Dvanajsto potovanje Benedikta XVI. se bo odvijalo med 8. in 15. majem. Papež bo obiskal Jeruzalem, Nazaret, Betlehem in zahodno Jordanijo. 9.maja bo v jordanski prestolnici Aman obiskal mošejo, 11.maja pa si bo v Jeruzalemu ogledal muzej holokavsta Yad Vashem.

Tiskovni predstavnik Svetega sedeža pater Federico Lombardi je papežev obisk Svete dežele v luči nedavnih dogodkov označil kot 'nujen' in 'potreben'. V komentarju za Radio Vatikan je izpostavil spor v Gazi in zavirajoči mirovni proces, pa tudi 'sence dvoma', ki so legle na odnose med judi in kristjani. Papežu se zdi izredno pomembno, da kot Petrov naslednik poroma v Sveto deželo. Obenem je njegova odločitev za romanje izredno pogumna, 'saj se podaja v deželo, ki jo označujejo nenehne napetosti in konflikti'.

Po besedah patra Lombardija je pot v Izrael nujna, saj je 'potrebno moliti na kraju, kjer se nenehno srečujeta nasprotji, kot sta sovraštvo in ljubezen, in kjer človeško gledano ni videti upanja, da bi kdajkoli lahko prišlo do sprave'.

Jeruzalem bi moral postati mesto miru, kjer se lahko združijo vsi narodi v imenu Boga miru in ljubezni.

Kot poroča Kathpress, pa je apostolski nuncij v Izraelu (in apostolski delegat za Jeruzalem in palestinska območja) nadškof Antonio Franco v pogovoru za italijansko katoliško agencijo SIR povedal, da papež v Sveto deželo prihaja 'kot poslanec miru in sprave'. V prvi vrsti bo njegov obisk pastoralne narave, saj bo obiskal katoliške skupnosti na področju Jordanije, Izraela in palestinskih območij. Srečal pa se bo tudi z judovskimi in islamskimi verskimi voditelji ter z visokimi političnimi predstavniki.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh