Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izraelski predsednik Peres bo obiskal papeža

Objava: 31. 08. 2010 / 06:56
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Izraelski predsednik Peres bo obiskal papeža

Benedikt XVI. in Peres naj bi se pogovarjala predvsem o mirovnem procesu med Palestinci in Izraelci, ki istega dne v Washingtonu po dvajsetmesečni prekinitvi pričenjajo z neposrednimi pogajanji, na programu pa bi bila lahko tudi razprava o sodelovanju med Vatikanom in Izraelom.

Izraelski predsednik Shimon Peres se bo v četrtek sestal s papežem Benediktom XVI. v njegovi letni rezidenci v Castel Gandolfu, so včeraj potrdili s Tiskovnega urada Svetega sedeža. Benedikt XVI. in Peres naj bi se pogovarjala predvsem o mirovnem procesu med Palestinci in Izraelci, ki istega dne v Washingtonu po dvajsetmesečni prekinitvi pričenjajo z neposrednimi pogajanji. Na programu bi bila lahko tudi razprava o sodelovanju med Vatikanom in Izraelom.

Benedikt XVI. in Peres sta se sestala že večkrat: 6. aprila 2006 je bil izraelski državnik in prejemnik Nobelove nagrade za mir gost v Vatikanu, 6. septembra 2007 pa je v okviru svojega prvega potovanja v tujino kot državni poglavar svetega očeta obiskal v Castel Gandolfu. Maja 2009 sta se voditelja sestala v času papeževega obiska v Sveti deželi.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh