Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kaj vas čaka v novomašni Družini

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 21. 06. 2023 / 08:42
Oznake: Duhovnik
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.06.2023 / 08:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kaj vas čaka v novomašni Družini
Odgovorni urednik Družine Boštjan Debevec. FOTO: Mojca Purger

Kaj vas čaka v novomašni Družini

Cerkev na Slovenskem se letos veseli s tremi novomašniki. Mašniško posvečenje bodo prejeli Klemen Gartner, Blaž Zorko in Drago Ferencek. Kdo so, od kod prihajajo, v kakšnih družinah so odraščali, kakšna je bila njihova pot do odločitve za poklic, boste brali v novomašni številki Družine, ki prinaša še veliko drugega zanimivega branja.

Je za to, da postane nekdo duhovnik, potrebna posebna vzgoja, se v komentarju tedna sprašuje mama duhovnika Nadja Mehle. Podelila je svojo pot spremljanja sina na poti razločevanja in kako sina duhovnika, v dobrem in slabem, spremlja na duhovniški poti.

Poleg novomašnikov v teh dneh praznujejo tudi duhovniki jubilantje. Pred 50 leti je bilo v primerjavi z letos posvečenih kar 60 duhovnikov več. Med letošnjimi zlatomašniki je tudi nekdanji dolgoletni glavni urednik in direktor Družine Janez Gril. O njegovi bogati življenjski beri boste brali v novi številki Družine. O bogati duhovniški poti in bogastvu spoznanj, ki mu jih je dalo življenje, smo se pogovarjali tudi z zlatomašnikom Ernestom Berložnikom.

Novomašna številka Družine in Naša družina. FOTO: Mojca Purger

Spoznali boste, kdo je »druga mama« 22 generacijam bogoslovcem ter duhovnika, ki ima prav poseben hobi – vezenje liturgičnih oblačil.

Zanimivo branje prinaša tudi reportaža o župniji sv. Križ nad Maribor, iz katere prihaja eden od treh letošnjih novomašnikov Klemen Gartner. Ter intervju z družino novomašnika Blaža Zorka, ki ga prinaša priloga Naša družina.

Po desetih mesecih priprav in usklajevanj se je v soboto, 17. junija, v Kopru zgodil največji medverski dogodek v Cerkvi v Sloveniji in tudi širše. O Forumu za dialog in mir na Balkanu, Mir tebi Evropa! Mir tebi, Balkan!, smo veliko že poročali na spletni strani Družine, v tiskani Družini pa boste na štirih straneh lahko prebrali o sporočilu, skupnem stališču ter kulturnem delu dogodka – festivalu mladih in koncertu ter sklepni nedeljski maši.

Želimo vam prijetno branje!

Kupi v trgovini

Novo
Klic
Za mladino
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh