Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izsledki konference o predporodni diagnostiki kot e-knjiga

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 02. 06. 2020 / 09:44
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.06.2020 / 12:47
Ustavi predvajanje Nalaganje

Izsledki konference o predporodni diagnostiki kot e-knjiga

Papež: zarodka z diagnozo bolezni ali invalidnosti se nikakor ne sme splaviti.

Foto: arhiv Družine (T.S.)

V Vatikanu so v obliki elektronske knjige objavili izsledke mednarodne konference o predporodni diagnostiki »Da življenju!« (Yes to Life!). Od minulega konca tedna je vsem zainteresiranim brezplačno na voljo na svetovnem spletu. Zasedanja v Vatikanu pred natančno letom dni se je udeležilo 400 zdravnikov, genetikov in etikov iz 70 držav.

E-knjiga se začne z nagovorom papeža Frančiška udeležencem konference. Sveti oče je zbrane spodbudil, da se zarodka z diagnozo bolezni ali invalidnosti nikakor ne sme splaviti. Na nerojenega otroka v maternici je treba gledati kot na »malega pacienta«, ki ga je danes zahvaljujoč sodobni medicini pogosto mogoče uspešno obravnavati, v primeru neizbežne smrtonosne bolezni pa lahko po rojstvu zanj poskrbijo v posebnih hospicih.

Udeleženci mednarodnega zasedanja so se med drugim osredinili na tveganja in možnosti predporodne diagnostike. Njihov cilj je bil prizadetim ponuditi pomoč in večjo zaščito v luči vedno večje predporodne selekcije.

Dvodnevno konferenco »Yes to Life!« je organiziral vatikanski Dikasterij za laike, družino in življenje v sodelovanju z italijansko ustanovo »Il Cuore in una Goccia« (Srce v kapljici). Med ustanovitelji leta 2015 nastalega delovnega telesa je tudi vodja »perinatalnega hospica« na rimski kliniki Gemelli, Giuseppe Noia. Organizacija se po lastnih navedbah posveča »obrambi življenja pred rojstvom ter zaščiti zdravja matere in zarodka«.

Kupi v trgovini

Ljubim, torej sem
Duhovna rast
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh