Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Janez Pavel II. imenovan za zavetnika SDM 2011

Objava: 19. 01. 2011 / 09:13
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Janez Pavel II. imenovan za zavetnika SDM 2011

Svetovni dan mladih v letošnjem letu med 16. in 21. avgustom prirejajo v Madridu.

Osrednji koordinator svetovnega dneva mladih 2011 je minuli konec tedna sporočil, da so nekdanjega papeža Janeza Pavla II. imenovali za zavetnika letošnjega srečanja mladih v španski prestolnici Madrid. Mladi se bodo v Španiji zbrali med 16. in 21. avgustom.

Koordinator dogodka, madridski pomožni škof Cesar Franco, je zavetnika dogodka oznanil kmalu zatem, ko je kardinal Stanislaw Rylko, predsednik Papškega sveta za laike, napovedal razglasitev papeža Janeza Pavla II. za blaženega 1. maja letos.

Kardinal Rylko je razglasitev nekdanjega papeža za blaženega oznanil pred več kot štiristo predstavniki, zbranimi na mednarodnem srečanju delegatov, ki pripravljajo svetovni dan mladih v Madridu. Ob novici so vsi zbrani novemu blaženemu namenili dolg in navdušen aplavz.

Prireditelji svetovnega dneva mladih so poudarili, da je Janez Pavel II. gojil posebno naklonjenost do mladih. Leta 1985, ko so obhajali prvi svetovni dan mladih, je pokojni papež dejal, kako bi ‘morala biti celotna Cerkev na svetovni ravni bolj predana podpori mladih ljudi v njihovih strahovih in željah, v njihovi odprtosti in upih, zato da bi izpolnila njihova pričakovanja in jim z gotovostjo prenesla sporočilo o tem, kdo je v resnici Jezus Kristus’.

Delegati so v teh dneh zbrani v Madridu, kjer si izmenjuje še zadnje podrobnosti o bližajočem se svetovnem dnevu mladih, predvsem glede nastanitev, prevozov, viz, spletnih informacij in podobno.

Madridski župan Alberto Ruiz-Gallardon je delegatom pojasnil, da svetovni dan mladih ‘ni zgolj še eno zborovanje, pač pa dogodek, ki bo ena izmed ključnih izkušenj za tisoče mladih, ki se bodo v Madridu zbrali z vseh koncev sveta’. Obljubil je, da bodo španski uradniki storili vse, kar je v njihovih močeh, ‘da se bodo mladi v španski prestolnici počutili kot doma in da se bo Madrid izkazal kot najboljši gostitelj svetovnega dneva mladih doslej’.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh