Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Janez Pavel II. korak bliže k blaženosti

Objava: 02. 07. 2009 / 06:28
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Janez Pavel II. korak bliže k blaženosti

Zbrana dokumentacija v obravnavo kardinalom

Razglasitev nekdanjega papeža Janeza Pavla II. za blaženega je še korak bliže svojemu cilju. Kot je včeraj poročal italijanski dnevnik 'Il Giornale', je pristojna teološka komisija odobrila zbrano dokazno gradivo, zdaj pa dokumenti, ki so zbrani pod naslovom 'Positio', prihajajo v roke kardinalov Kongregacije za zadeve svetnikov. Ta bo po presoji ocen teologov odločila, ali bo dokumentacija sprejeta v obravnavo ali ne.

Po poročanju italijanskega dnevnika pa prihajajo iz teološke komisije tudi kritični očitki. Že na sestanku 13. maja letos sta dva izmed osmih strokovnjakov izrazila svoje pomisleke, ker naj bi nekateri dokumenti manjkali, pri nekaterih izjavah prič pa naj bi se pojavila določena protislovja. Glede osebnostne svetosti Janeza Pavla II. za pristojne strokovnjake pomislekov ni. Gre le za to, da bi se postopek odvijal po predpisanih pravilih.

Ne upoštevaje pisanje dnevnika so kritiko glede postopka izrazili tudi sodelavci kurije. Po njihovih podatkih naj zgodovinarji ne bi bili deležni ločenega zaslišanja, kar bi bilo pri osebnosti iz sodobne zgodovine, kakršna je Janez Pavel II., najprimerneje.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh