Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Janez Pavel II. na Facebooku

Objava: 15. 03. 2011 / 09:57
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Janez Pavel II. na Facebooku

S pomočjo socialne mreže Facebook in video spletnega portala YouTube se v Vatikanu nadejajo širokega občinstva, ki bo posegalo po vsebinah o življenju in nauku skorajšnjega blaženega, nekdanjega papeža Janeza Pavla II.

S pomočjo socialne mreže Facebook in video spletnega portala YouTube se v Vatikanu nadejajo širokega občinstva, ki bo posegalo po vsebinah o življenju in nauku skorajšnjega blaženega, nekdanjega papeža Janeza Pavla II.

Radio Vatikan in vatikanska televizija sta namreč včeraj na spletni socialni mreži Facebook odprla stran, namenjeno beatifikaciji Janeza Pavla II. Obenem je začela delovati tudi stran na portalu YouTube, kjer je moč najti različne video posnetke z glasom papeža Janeza Pavla II., ki bodo objavljeni tudi na Facebooku. Audio posnetke papeževega glasu v različnih jezikih so pripravile posamezne jezikovne redakcije Radia Vatikan, medtem ko je vatikanski televizijski center pripravil kratke video posnetke.

Kot je zatrdil direktor vatikanskega radia in televizije p. Federico Lombardi, je cilj strani o Janezu Pavlu II. na Facebooku in Youtubu ‘omogočiti vsem uporabnikom, ki jih to zanima, da pridejo v stik z likom Janeza Pavla II. tudi preko podob in besed, ki so bile zelo priljubljene med njegovim dolgim potifikatom’. Zavedajo se namreč, da številnim osebam beatifikacija Janeza Pavla II. ogromno pomeni, veliko mladih pa ga je tudi spoznalo na svetovnih dnevih mladih. P. Lombardi je dejal, da ‘je Janez Pavel II. v spominu mladih ostal vedno živ in ni nikoli izginil’, prav tako pa ostaja tudi njegova duhovna navzočnost.

Tudi Benedikt XVI. v svojih sporočilih v zadnjih letih poziva k pozitivni uporabi spletnih socialnih mrež in pojasnjuje, kako gre pri tem za veliko priložnost, da ta navzočnost, ki že obstaja, postane lažje dosegljiva preko podob in zvoka. P. Lombardi je zatrdil, da si je preko spletnih socialnih mrež potrebno prizadevati vnašati prijateljstvo, duhovne vrednote in veliko pozitivnega na področje sodobnih tehnologij, kar predstavljajo ravno podobe in glas Janeza Pavla II., ki je bil pri vseh tako zelo priljubljen, poročajo pri Radiu Vatikan.

Novi spletni strani si lahko ogledate na naslovih http://www.youtube.com/giovannipaoloii in http://www.facebook.com/vatican.johnpaul2.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh