Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Janez Pavel II., veliki papež in pričevalec za Kristusa'

Objava: 04. 04. 2011 / 07:53
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Janez Pavel II., veliki papež in pričevalec za Kristusa'

Sveti oče Benedikt XVI. je med včerajšnjo molitvijo angelovega češčenja spomnil na obletnico smrti svojega predhodnika, ki ga bo 1. maja letos razglasil za blaženega.

Papež Benedikt XVI. je svojega predhodnika, papeža Janeza Pavla II., označil za 'velikega papeža in pričevalca za Kristusa'. V pričakovanju razglasitve za blaženega 1. maja letos Benedikt XVI. minulo soboto, na šesto obletnico smrti poljskega papeža, ni daroval tradicionalne spominske svete maše, kot je po molitvi angelovega češčenja pojasnil več tisoč vernikom, ki so se včeraj dopoldne zbrali na Trgu sv. Petra v Vatikanu.

Dodal je, da se je svojega predhodnika spomnil v molitvi, 'kot najbrž vsi vi'. Sveti oče je izrazil svoje veselje, da se dan slovesne razglasitve Janeza Pavla II. za blaženega nezadržno približuje.

Pred opoldansko molitvijo angelovega češčenja je Benedikt XVI. v luči včerajšnjega evangeljskega odlomka o sleporojenem, ki ga je Jezus ozdravil, povedal, da je greh ranil človeštvo in ga pahnil v temino smrti, prek Jezusa Kristusa pa verniki prejmemo moč, da premagamo zlo in delamo dobro. To se zgodi s pomočjo krsta in krščanskega življenja, ki mora biti nenehno preoblikovanje po Kristusu. Tudi mi smo se namreč zaradi Adamovega greha rodili slepi, toda v krstni kopeli smo bili razsvetljeni s Kristusovo milostjo.

Sveti oče je zbrane vernike v teh dneh, ko se pripravljamo na veliko noč, pozval, naj z molitvijo in dejavno ljubeznijo do bližnjega poživijo v sebi dar, ki so ga prejeli pri krstu, ta plamen, ki mu večkrat grozi, da bo ugasnil.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh