Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jesensko srečanje animatorjev Oratorija

Objava: 08. 09. 2010 / 09:05
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Jesensko srečanje animatorjev Oratorija

Na srečanju se je zbralo več kot tristo mladih animatorjev z namenom, da bi strnili vtise o dogajanju na župnijskih oratorijih in drug drugemu predstavili svoje delo.

Jesensko srečanje animatorjev Oratorija, ki ga je priredilo Združenje animatorjev Oratorija, je potekalo v soboto, 4. septembra 2010, na Rakovniku v Ljubljani. Zbralo se je več kot tristo mladih animatorjev z namenom, da bi strnili vtise o dogajanju na župnijskih oratorijih in drug drugemu predstavili svoje delo. S tem so sklenili letošnji Oratorij, ki je potekal pod geslom 'Pazi čas!'.

Oratorij 2010 je po podatkih prirediteljev potekal v približno tristodesetih slovenskih župnijah, udeležilo pa se ga je več kot 22.500 otrok, ki so spoznavali dogodivščine deklice Momo in njenih prijateljev. Letošnja zgodba je svoje osrednje sporočilo zajemala iz knjige 'Momo' avtorja Michaela Endeja. Pri izvajanju programa je sodelovalo več kot 6.500 animatorjev, ki so delo opravljali prostovoljno.

Mašo na srečanju animatorjev je daroval salezijanski inšpektor dr. Alojzij Slavko Snoj. Med bogoslužjem sta večne redovne zaobljube izrekla salezijanca Gašper Otrin in Anton Grm.

Po sveti maši so animatorji na oratorijski tržnici predstavili najboljše izdelke, zastave in fotografije iz svojih oratorijev. Obenem je potekala tudi prireditev 'Oratorij ima talent'.

Daljša reportaža o srečanju je objavljena na spletni strani: http://zao.oratorij.net/node/92.

Besedilo avtorja Matjaža Kneza nam je posredoval Tiskovni urad SŠK.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh