Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Jezus iz Nazareta II' na voljo v postu

Objava: 25. 01. 2011 / 10:03
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Jezus iz Nazareta II' na voljo v postu

Papeževa druga knjiga o Jezusu naj bi izšla 15. marca.

Drugi del svetopisemske študije papeža Benedikta XVI. z naslovom 'Jezus iz Nazareta' naj bi med bralce prišel v letošnjem postu. V spletni knjigarni amazon.com kot datum izida navajajo 15. marec, v nadaljevanju prvenca o Jezusovem življenju pa se sveti oče tokrat osredotoča na obdobje od Kristusovega prihoda v Jeruzalem, kamor je prišel na praznovanje svoje poslednje pashe, do vstajenja od mrtvih.

Nova papeževa knjiga bo izšla kmalu po uspešnici pogovorov z Benediktom XVI. nemškega novinarja Petra Seewalda. 'Luč sveta', ki je izšla lanskega novembra, je bila v manj kot dveh mesecih prodana v več kot milijon izvodih, kar so pri vatikanskem časniku poimenovali 'tako kakovostni kot tudi količinski uspeh'.'Luč sveta' bralcu ponuja rezultat dvajsetih ur pogovora med Benediktom XVI. in novinarjem Seewaldom.

V pogovoru z Giuseppejem Costo, direktorjem vatikanske založniške hiše, časnik 'L'Osservatore Romano' piše o 'neverjetnem sprejemu', ki ga je bila knjiga pri kupcih in bralcih deležna v le osmih tednih po izidu. Pri časniku to označujejo za 'količinski' uspeh, saj je bilo prodanih skoraj milijon izvodov v dvajsetih različnih jezikih. V italijanskem jeziku pripravljajo že drugo izdajo, saj so prvo dobesedno pograbili s knjižnih polic. Založniška hiša je že sklenila pogodbo s štirinajstimi založniki, uredniki pa se trenutno pogajajo o prevodu dela v še enajst svetovnih jezikov.

'L'Osservatore Romano’ knjigi pripisuje tudi ogromen ‘kakovostni’ uspeh, saj naj bi ‘bralce popolnoma osvojila s svojim preprostim, neposrednim pogovornim tonom’. Po besedah direktorja Coste so na naslov založniške hiše prejeli že številna pisma zadovoljnih bralcev. Med njimi so tudi ne-kristjani, ki čutijo potrebo, da se po prebrani knjigi nekomu zahvalijo.

Za vse tiste, ki željno pričakujejo novega čtiva izpod peresa papeža Benedikta XVI., pa direktor vatikanske založniške hiše z veseljem napoveduje izid drugega dela knjige o Jezusu z naslovom ‘Jezus iz Nazareta. Drugi del. Veliki teden: od prihoda v Jeruzalem do vstajenja.’ 15. marca letos. Kot je povedal v pogovoru za ‘L’Osservatore Romano’, je podpisanih že dvajset pogodb z založniškimi hišami, s petimi pa še potekajo pogovori.

Vsi tisti, ki so uživali ob branju prvega dela knjige o Jezusu, ta opisuje njegovo življenje od krsta do spremenjenja, na drugi del nestrpno čakajo že od leta 2007.

Prvi del knjige o Jezusu je na voljo tudi v naši spletni knjigarni:
http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/knjigarna/E266F7D00B0807D7C12572AD00456E34?OpenDocument

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh