Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jose Carreras bo pomagal pri obnovi milanske katedrale

Objava: 13. 07. 2010 / 07:14
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Jose Carreras bo pomagal pri obnovi milanske katedrale

Znameniti tenorist bo z dobrodelnim koncertom pridobljena sredstva namenil potrebni obnovi milanskega svetišča.

Znameniti španski tenorist Jose Carreras se je minuli petek poklonil spominu velikega argentinskega skladatelja Ariela Ramireza, ki je preminil v letošnjem februarju. Carreras je na terasi milanske katedrale zapel Ramirezovo mašo, svetovno znano 'Misa Criolla'.

V pogovoru za italijanski katoliški dnevnik 'Avvenire' je Carreras povedal, kako po preboleli levkemiji čuti močno osebno potrebo, da se Bogu zahvaljuje za ozdravljenje. Kot je dejal, večkrat razmišlja o svoji bolezni in takrat še prav posebej občuti Božjo bližino.

Izvedba Ramirezove maše naj bi bila zahvala Bogu, ki mu je v najtežjih trenutkih stal ob strani, pojasnjuje španski tenorist. Izkupiček koncerta pa bo tenorist namenil potrebni obnovi vrha milanske katedrale, na katerem stoji zlat Marijin kip. Stroški celotne obnove naj bi znašali okoli devet milijonov evrov.

Jose Carreras je bil rojen 5. decembra 1946 v Barceloni. Ob koncu španske državljanske vojne je njegova družina emigrirala v Argentino. Po vrnitvi v Španijo je najprej študiral kemijo, leta 1963 pa se je posvetil študiju petja. Katalonski tenorist, ki sodi med najboljše operne pevce 20. stoletja, je leta 2009 napovedal svoj umik z opernih odrov.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh