Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Južnoafriški škof blagoslovil stadion Svetovnega nogometnega prvenstva

Objava: 02. 06. 2010 / 08:31
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Južnoafriški škof blagoslovil stadion Svetovnega nogometnega prvenstva

Na stadionu Mbombela naj bi se odigrale tekme prvega in drugega kroga prvenstva

Južnoafriški škof je 24. maja letos blagoslovil stadion Mbombela, eno izmed prizorišč, na katerem se bo odvijalo Svetovno nogometno prvenstvo, ki se prične 11. junija. Nedavno imenovani škof iz Witbanka, Guiseppe Sandri, je stadion s 43.000 sedeži blagoslovil z dovoljenjem enega izmed prirediteljev prvenstva, so poročali na spletni strani ‘Church on the Ball’. Stran so odprli pobudniki zamisli, da naj bi se ves čas svetovnega prvenstva v Južni Afriki oznanjala tudi navzočnost katoličanov. Na stadionu Mbombela naj bi se odigrale tekme prvega in drugega kroga prvenstva.

Škofa Sandrija so pri blagoslovu spremljali krajevni župnik in dve sestri frančiškanki Marijinega Brezmadežnega spočetja. Škof je na stadion vstopil mimo preko varnostne zapore, kjer so ga varnostniki ‘za vajo’ preverili, nato pa ga je krajevni prireditelj popeljal na igrišče, kjer so delavci opravljali zaključna dela pred začetkom prvenstva.

Škof Sandri je prebral 67. psalm in nato prosil Gospoda, naj ‘blagoslovi to čudovito konstrukcijo in vse, ki so jo gradili, ter vse tiste, ki jo bodo uporabljali v resničnem duhu prijateljske tekmovalnosti’. Delavci na stadionu so blagoslov pozorno spremljali, škof pa je nato obhodil celotno igrišče in ga pokropil z blagoslovljeno vodo. Prav posebej je blagoslovil prve vrste, ki bodo namenjene igralcem in njihovim trenerjem.

Blagoslov se je zaključil z molitvijo, krajevni predstavniki pa so se škofuiskreno zahvalili za opravljen obred.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh