Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Bagnasco je daroval sveto mašo ob stopetdeseti obletnici združitve Italije

Objava: 18. 03. 2011 / 11:33
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kardinal Bagnasco je daroval sveto mašo ob stopetdeseti obletnici združitve Italije

'V Italiji vlada zdrava tekmovalnost svobode, h kateri lahko prispeva tudi Cerkev.'

Ob stopetdesetem rojstnem dnevu Republike Italije je predsednik Italijanske škofovske konference, kardinal Angelo Bagnasco, včeraj v Rimu daroval sveto mašo. Slovesnega bogoslužja v baziliki svete Marije Angelske so se v okviru osrednjega slavja v prestolnici udeležili italijanski predsednik Giorgio Napolitano, predsednik vlade Silvio Berlusconi ter številni drugi vodilni italijanski politiki.

V svojem nagovoru je Bagnasco poudaril globoko zasidranost katoliške Cerkve v Italiji. Krščanstvo je po njegovih besedah 'kvas italijanske družbe'. Italijansko družbo namreč sestavljajo z raznolikostjo in razlikami prežete istovetnosti in v deželi vlada 'zdrava tekmovalnost svobode', h kateri lahko svoj delež prispeva tudi Cerkev. Pred zbranimi visokimi predstavniki italijanske politike je kardinal izpostavil tudi pomen hvaležnosti. Dejal je, da je domovina dragocena dediščina, obenem pa tudi zahtevna odgovornost.

Obenem je predsednik škofovske konference pozval k preseganju naraščajočega individualizma. Le če bo ljudem uspelo izogniti se tej smrtonosni pasti, meni genovski nadškof, bo mogoče doseči bolj človeško družbo. V nasprotnem primeru vsem skupaj grozi razdeljena, prestrašena in nasilna družba, ki sama sebi zadostuje.

Bagnasco je med sveto mašo prebral tudi v sredo objavljeno sporočilo papeže Benedikta XVI. italijanskemu narodu. Sveti oče je krščanstvo označil kot 'najsolidnejši temelj' za enotnost dežele in pohvalil prijateljske odnose med Italijo in Svetim sedežem.

Povezave: http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/0DAE54E68EBC3607C125785600301A2F?OpenDocument

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh