Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Dolan Sikstinsko kapelo primerja z zaporom

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 02. 04. 2013 / 08:55
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kardinal Dolan Sikstinsko kapelo primerja z zaporom

Pred velikonočnimi prazniki je newyorški nadškof obiskal kaznjence v ameriškem zaporu Shawangunk.

Newyorški kardinal, 63-letni Timothy Dolan, se je z zaporniki pošalil o svoji izkušnji s konklava: »Počutil sem se kot v zaporu. Zato čutim z vami prav posebno vez«, je kardinal dejal v svojem nagovoru med bogoslužjem v strogo varovanem ameriškem zaporu Shawangunk v Wallkillu, kot je poročala nemška katoliška agencija KNA. V Sikstinski kapeli pa je vsaj 'precej bolj prijetno kot tule«, je zaključil. Šestdeset zapornikov v sivi betonski kapeli jetnišnice je kardinalovo primerjavo po medijskih navedbah pospremilo z glasnim smehom.

Kot je pojasnil kardinal, zelo rad obhaja bogoslužja v zaporih: »Nihče nikoli ne zamudi in nihče nikoli ne odide prezgodaj.« V malce resnejšem tonu je dodal, da bo tako po svoji smrti z mirnejšo vestjo odgovoril na Jezusovo vprašanje, ali ga je obiskal, ko je bil zaprt v ječi: »Odslej lahko rečem: 'Ja, Jezus. Vprašaj fante v Shawangunku.'« To je bil prvi obisk kardinala Dolana v kazenski ustanovi v dolini Hudson, kjer petsto mož pod najstrožjimi varnostnimi pogoji preživlja zaporno kazen.

V luči novega papeža je kardinal Dolan pojasnil, kako so ga prva Frančiškova dejanja navdahnila, da bi tudi sam postal boljši škof. »Upali smo na novega papeža, ki bo imel duha Benedikta XVI. in srce Janeza Pavla II. In prav takšnega smo dobili«, meni kardinal, ki je 12. in 13. marca letos sodeloval pri volitvah naslednika Benedikta XVI. v Vatikanu.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh