Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Newman je navdih za ekumenizem

Objava: 13. 09. 2010 / 12:47
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kardinal Newman je navdih za ekumenizem

Papež je v včerajšnjem opoldanskem nagovoru zbrane vernike prosil, naj ga z molitvijo spremljajo na njegovem apostolskem potovanju v Združeno kraljestvo.

Benedikt XVI. je v včerajšnjem nagovoru pred molitvijo angelovega češčenja izpostavil ekumenski pomen svojega bližajočega se obiska v Veliki Britaniji. Pred več tisoč verniki, ki so se zbrali pred apostolsko palačo v Castel Gandolfu, je izrazil željo, naj ga z molitvijo spremljajo na njegovem apostolskem potovanju v Združeno kraljestvo. Kardinal John Henry Newman (1801-90), ki ga bo sveti oče prihodnjo nedeljo v Birminghamu razglasil za blaženega, po njegovih besedah še danes predstavlja vir navdiha, posebej v ekumenskih pogovorih.

Benedikt XVI. je sicer svoj nagovor naslonil na včerajšnji evangelijski odlomek, v katerem Jezus pove tri prispodobe o Božjem usmiljenju (Lk 15, 1-31). Zgodbe o pastirju, ki gre iskat izgubljeno ovco, o ženi, ki išče drahmo, o očetu, ki gre naproti izgubljenemu sinu in ga objame, niso le besede, ampak so tudi razlaga Božjega bivanja in delovanja. Pastir, ki najde izgubljeno ovco, je Gospod sam, ki skupaj s križem sprejme nase grešno človeštvo, da bi ga odrešil, je pojasnjeval papež.

Omenjeni odlomek nam sporoča, da lahko le vera premaga sebičnost tega sveta. Ko se človek zave ‘tragične resnosti greha’, verjetno težko zaupa v neskončno Božje usmiljenje, je dejal papež, Jezusovo sporočilo pa nam pravi, da nas nebeški Oče vedno pričakuje z odprtimi rokami in vsak spreobrnjeni grešnik mu je resnično v veselje.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh