Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Parolin na obisku v Kamerunu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 29. 01. 2021 / 09:11
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 29.01.2021 / 18:29
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kardinal Parolin na obisku v Kamerunu

Kardinal Parolin na obisku v Kamerunu

Njegov obisk je znamenje pozornosti vesoljne Cerkve in papeža Frančiška do afriške celine.

FOTO: Jože Potrpin

Vatikanski državni tajnik kardinal Pietro Parolin je včeraj odpotoval v Kamerun. Kot poroča spletni portal Vatican News, se bo drugi mož Vatikana srečal s tamkajšnjimi vladnimi in cerkvenimi predstavniki, teme pogovorov pa naj bi bile epidemija koronavirusne bolezni in druga družbena vprašanja. Obisk se bo zaključil 3. februarja.

Kardinal Parolin bo med drugim obhajal slovesno sveto mašo v stolnici v Bamendi, kjer bo izročil palij nadškofu Andrewu Nkei Fuanyaju, obiskal pa bo tudi Hišo upanja v prestolnici Yaounde, socialno središče, ki ga je pred 40 leti ustanovil jezuit p. Yves Lescanne, da bi pomagal otrokom z ulice in mladoletnim zapornikom.

Vatikanski program ne omenja morebitnega posredovanja v napetostih med osrednjo kamerunsko vladi in angleško govorečim zahodom države, predvidevati pa gre, da bosta Parolin in njegov spremljevalec msgr. Ivan Santus z oddelka za odnose z državami na vatikanskem državnem tajništvu spregovorila tudi o tem vprašanju.

Znamenje papeževe pozornosti do Afrike

Obisk kardinala Parolina v Kamerunu v luči trenutne epidemije koronavirusne bolezni in posledične humanitarne krize je znamenje pozornosti vesoljne Cerkve in papeža Frančiška do afriške celine, bogate s človečnostjo in zaznamovane z velikim trpljenjem.

Namenjen pa je tudi kot »konkretno znamenje skupnega, solidarnega in soudeleženega prizadevanja za zaščito in pospeševanje človekovega dostojanstva in skupnega dobrega vseh, pripravljenosti za izkazovanje skrbi in sočutja ter prizadevanj za spravo in ozdravljenje, obenem pa tudi pospeševanje medsebojnega spoštovanja in sprejemanja«. K temu je papež Frančišek pozval tudi v poslanici za Svetovni dan miru 2021, tokrat na temo »Kultura skrbi kot pot miru«.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh