Zapri
Iskanje

Kardinal Parolin na obisku v Kamerunu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 29. 01. 2021 / 09:11
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 29.01.2021 / 18:29
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Kardinal Parolin na obisku v Kamerunu

Kardinal Parolin na obisku v Kamerunu
Njegov obisk je znamenje pozornosti vesoljne Cerkve in papeža Frančiška do afriške celine.

FOTO: Jože Potrpin

Vatikanski državni tajnik kardinal Pietro Parolin je včeraj odpotoval v Kamerun. Kot poroča spletni portal Vatican News, se bo drugi mož Vatikana srečal s tamkajšnjimi vladnimi in cerkvenimi predstavniki, teme pogovorov pa naj bi bile epidemija koronavirusne bolezni in druga družbena vprašanja. Obisk se bo zaključil 3. februarja.

Kardinal Parolin bo med drugim obhajal slovesno sveto mašo v stolnici v Bamendi, kjer bo izročil palij nadškofu Andrewu Nkei Fuanyaju, obiskal pa bo tudi Hišo upanja v prestolnici Yaounde, socialno središče, ki ga je pred 40 leti ustanovil jezuit p. Yves Lescanne, da bi pomagal otrokom z ulice in mladoletnim zapornikom.

Vatikanski program ne omenja morebitnega posredovanja v napetostih med osrednjo kamerunsko vladi in angleško govorečim zahodom države, predvidevati pa gre, da bosta Parolin in njegov spremljevalec msgr. Ivan Santus z oddelka za odnose z državami na vatikanskem državnem tajništvu spregovorila tudi o tem vprašanju.

Znamenje papeževe pozornosti do Afrike

Obisk kardinala Parolina v Kamerunu v luči trenutne epidemije koronavirusne bolezni in posledične humanitarne krize je znamenje pozornosti vesoljne Cerkve in papeža Frančiška do afriške celine, bogate s človečnostjo in zaznamovane z velikim trpljenjem.

Namenjen pa je tudi kot »konkretno znamenje skupnega, solidarnega in soudeleženega prizadevanja za zaščito in pospeševanje človekovega dostojanstva in skupnega dobrega vseh, pripravljenosti za izkazovanje skrbi in sočutja ter prizadevanj za spravo in ozdravljenje, obenem pa tudi pospeševanje medsebojnega spoštovanja in sprejemanja«. K temu je papež Frančišek pozval tudi v poslanici za Svetovni dan miru 2021, tokrat na temo »Kultura skrbi kot pot miru«.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
39,90€ Poglej izdelek: Pot v samoslovenstvo
Nalaganje
Nazaj na vrh