Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Rodriguez-Maradiaga na čelu Kongregacije za redovnike?

Objava: 06. 12. 2010 / 08:15
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kardinal Rodriguez-Maradiaga na čelu Kongregacije za redovnike?

Mediji ugibajo o zamenjavi prefekta omenjene kongregacije, ki jo trenutno vodi kardinal Franc Rode.

Po ugibanju italijanskih, španskih in latinsko-ameriških medijev naj bi salezijanski kardinal iz Hondurasa, Oscar Andres Rodriguez Maradiaga, kmalu postal novi prefekt Kongregacije za ustanove posvečenega življenja in družbe apostolskega življenja (Kongregacije za redovnike). Sedeminšestdesetletni nadškof iz Tegucigalpe, ki je del svojega študija asolviral tudi v avstrijskem Innsbrucku, je med drugim predsednik svetovne Karitas. Velja za enega izmed ožjih zaupnih sodelavcev vatikanskega državnega tajnika kardinala Tarcisia Bertoneja, ki je prav tako član Don Boscovih salezijancev.

Omenjeno kongregacijo trenutno vodi naš kardinal Rode, ki pa je stopil v sedeminsedemdeseto leto življenja.

Kardinal Rodriguez Maradiaga ni prav priljubljen na 'chavistični' sceni, saj se ne strinja s politiko, ki jo trenutno vodijo nekatere latinsko-ameriške države po zgledu venezuelskega predsednika Huga Chaveza. V preteklih mesecih so kardinalu že večkrat stregli po življenju, zato so varnostne sile v Hondurasu znatno okrepile ukrepe za njegovo zaščito.

Kardinal je v svetovno javnost vstopil kot pokrovitelj kampanje za oprostitev dolga državam tretjega sveta, s katero je katoliška Cerkev pričela leta 2000. Od leta 2007 dalje je tudi na čelu svetovne Karitas.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh