Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Sandri: "Cerkev stoji pred revolucionarnim pontifikatom"

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 26. 03. 2013 / 17:56
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kardinal Sandri: "Cerkev stoji pred revolucionarnim pontifikatom"

Argentinci upajo na politični vpliv papeža Frančiška.

Argentinski kardinal v rimski kuriji Leonardo Sandri je prepričan, da je katoliška Cerkev s pontifikatom papeža Frančiška na začetku novega obdobja. “S Frančiškom se za Cerkev pričenja pomlad. Že njegovo ime nam daje zgovorno sporočilo”, je dejal papežav rojak v pogovoru za argentinski časnik ‘La Nacion’. “Menim, da bo v tem smislu to revolucionaren pontifikat, saj nas bo spomnil na bistvene stvari, to je poziv k dialogu”, je pojasnil 69-letni Sandri, ki je v konklave vstopil kot eden izmed favoritov.

Večina Argentincev je po izsledkih ankete prepričana, da bo imel papež Frančišek pomemben vpliv tudi na politiko svoje domovine. Kot je minuli konec tedna zapisal časnik ‘Clarin’, okoli 70 % izprašanih meni, da bo izvolitev Argentinca spremenila tudi politiko dežele. Okoli polovica izprašanih (45,1 %) pa jih ne pričakuje, da se bo Frančišek opredelil za enega izmed dveh velikih političnih taborov v Argentini, temveč da bo zastopal nevtralni položaj.

Katoliški cerkveni poglavar je v svoji domovini izjemno cenjen. Okoli 72 % jih ne verjame, da je Frančišek v obdobju vojaške diktature (med leti 1976 in 1983) na kakršen koli način sodeloval s tamkajšnjo hunto.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh