Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Katoličani bolj dejavni v politiki

Objava: 20. 11. 2007 / 10:25
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Katoličani bolj dejavni v politiki

Predsednik Papeškega sveta za edinost kristjanov, nemški kardinal v Rimski kuriji Walter Kasper, je 15. novembra na tradicionalni jesenski prireditvi Založniške skupine Passau o Človeku v Evropi – letos je bil osrednji predmet Kristjan in njegova država – govoril predvsem o politični dejavnosti katoličanov. Svoje rojake je pozval, naj se močneje politično udejstvujejo. »Spet potrebujemo vedno več mladih ljudi, ki imajo pogum, da poznavalsko odprejo usta.« Prej so namreč številni politiki prihajali iz katoliških društev. Treba se je vprašati, zakaj danes ni tako.

Mogoče tudi zato, ker so v preteklih letih na katoliških shodih več razpravljali o razmerah znotraj Cerkve kot pa zunaj, v družbi. Cerkev se res mora ubadati tudi z notranjimi težavami, vendar so kristjani v prvi vrsti poklicani, da sooblikujejo podobo sveta. Zato morajo, kolikor je v njihovi moči in sposobnosti, sodelovati pri soustvarjanju dobre države, je opozoril kardinal.

Tem besedam je pritegnila tudi nemška ministrica za vzgojo in izobraževanje Schavan, ko je omenila, da si evropske duše ni mogoče zamisliti brez pobud krščanstva. Kristjani si morajo zato prizadevati za spoštovanje vrednost; na primer dostojanstvo posameznika ali versko svobodo. Moč krščanskega politika se mora kazati v tem, da pogumno zre v prihodnost. Mednarodne razprave se bodo po njenem mnenju v prihodnje kazale tudi v tem, kako bodo posamezniki izražali svoje versko prepričanje in kaj bodo zanj naredili.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh