Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Katoliška agencija za posvojitve primorana oddajati otroke istospolnim parom

Objava: 06. 11. 2012 / 09:11
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Katoliška agencija za posvojitve primorana oddajati otroke istospolnim parom

Angleško sodišče je zavrnilo pritožbo katoliške agencije, ki bo po razsodbi morala otroke oddajati tudi istospolnim parom ali pa zapreti svoja vrata.

Katoliška agencija za posvojitve, ki je zastopala tri angleške škofije, je izgubila petletno sodno pravdo, in je zdaj soočena z možnostjo oddaje otrok v posvojitev istospolnim parom, ali pa mora zapreti svoja vrata.

Prizivno sodišče je pravila agencije ‘Catholic Care’, ki izključujejo posvojitev otrok istospolnih parov, ocenilo kot ‘ločevalna, polna predsodkov in samovoljna’. Sodišče je odločilo, da omenjena agencija, ki zastopa tri angleške škofije, Leeds, Middlesbrough in Hallam, ni podala dovolj prepričljivega razloga za tovrstno politiko. Na sodišču je bilo slišati tudi argument, da bi s tem ‘podprli stališče Cerkve o grešnosti istospolne usmerjenosti’.

Tiskovni predstavnik agencije ‘Catholic Care’ je dejal, da bo organizacija zaradi odločitve sodišče najverjetneje primorana zapreti svoja vrata. Po njegovih besedah bo rezultat tega manjše število otrok, ki bi jim lahko našli ustrezne posvojiteljske družine, s tem pa se bo zožila mreža za pomoč otrokom v potrebi.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh