Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Katoliška Cerkev priskočila na pomoč žrtvam nedavnih poplav v Avstraliji

Objava: 14. 01. 2011 / 08:16
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Katoliška Cerkev priskočila na pomoč žrtvam nedavnih poplav v Avstraliji

Papež Benedikt XVI. je preko papeškega sveta 'Cor Unum' v pomoč za obnovo prizadetega področja podaril petdeset tisoč dolarjev.

Katoliška Cerkev je priskočila na pomoč žrtvam nedavnih poplav v Avstraliji. Pomaga jim predvsem materialno, pa tudi z molitvijo in s solidarnostjo. Kot poročajo pri vatikanskem radiu, je papež Benedikt XVI. preko papeškega sveta 'Cor Unum' podaril petdeset tisoč dolarjev v pomoč za obnovo prizadetega področja. Gre za največjo naravno katastrofo v zadnjih petdesetih letih. Največ škode je utrpela država Queensland, kjer izredno stanje traja od konca novembra dalje. Potrdili so že štiriindvajset mrtvih, medtem ko v krajih v notranjosti države pogrešajo še vsaj sedemdeset oseb.

Cerkev posreduje predvsem na jugovzhodnem področju države Queensland. Tam so poplave prizadele in povzročile izredno stanje tudi v nadškofiji Brisbane. Vsi njihovi prostori so ostali brez elektrike. Na več krajih ni pitne vode, primanjkuje tudi goriva in osnovnih živil. Ceste so poškodovane, tako da kamioni s pomočjo ne morejo do ljudi. Mnoge župnije in tudi šole so zato odprle vrata za tiste, ki so nujno potrebni pomoči. Odziv ljudi je bil izjemen. Mnogi, ki so bili sami evakuirani s svojih domov, hodijo v središča za pomoč pomagat drugim.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh