Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Katoliška mladina Nemčije bojkotira Coca Colo

Objava: 28. 10. 2010 / 13:25
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Katoliška mladina Nemčije bojkotira Coca Colo

Po njihovih podatkih proizvajalec svetovno znane pijače krši delovne in človekove pravice svojih delavcev v Kolumbiji.

Člani nemških katoliških mladinskih združenj po novem ne bodo več pili Coca Cole. Tako so minuli torek sklenili pri osrednjem odboru Zveze nemške katoliške mladine v Düsseldorfu. Po njihovih podatkih namreč proizvajalec svetovno znane pijače krši delovne in človekove pravice svojih delavcev v Kolumbiji, saj jim z grožnjami preprečuje uveljavljanje njihovih interesov. Poleg tega je podjetje odgovorno za hudo onesnaženje okolja v Indiji.

Nemška katoliška mladinska združenja od proizvajalca Coca Cole in tudi od vseh ostalih po vsem svetu prisotnih podjetij zahtevajo zagotavljanje človeka dostojnih delovnih pogojev in smotrno uporabo naravnih virov. Kot je dejal predsednik združenja Dirk Tänzler, ne bi smel noben človek trpeti zato, da lahko drugod po svetu kupujemo blago po ugodni ceni.

Že leta 2007 so Nemška katoliška mladinska združenja svoje člane pozvala k bojkotu cocacolinih izdelkov. Vse od tedaj so potekali intenzivni pogovori z nemško podružnico proizvajalca svetovno znane pijače, 'Coca Cola Deutschland', vendar se po besedah predstavnikov združenja pogoji niso bistveno izboljšali. Zato predlagajo, naj kupci vsak izdelek pred nakupom kritično preverijo. Krajevno proizvedeni in pravično prodani izdelki so najboljša izbira pri nakupu.

Nemška katoliška mladinska združenja imajo pod svojim okriljem sedemnajst katoliških mladinskih organizacij s skupno okoli 660.000 člani. Zastopajo interese otrok in mladostnikov, pa tudi mladih odraslih v politiki, Cerkvi in širši družbeni skupnosti.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh