Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Katoliške žene, prekinite molk o domačem nasilju!

Objava: 18. 11. 2009 / 11:14
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Katoliške žene, prekinite molk o domačem nasilju!

Avstrijsko katoliško žensko združenje se pridružuje mednarodni pobudi '16 dni proti nasilju nad ženskami'

Avstrijsko katoliško žensko združenje začenja z informativno kampanjo proti nasilju za štirimi stenami, njene članice pa so izrazile željo, da bi vsaka ženska poznala telefonsko številko za klic v sili v primeru domačega nasilja. Katoliške žene se s kampanjo pridružujejo mednarodni pobudi '16 dni proti nasilju nad ženskami', ki se bo odvijala med 25. novembrom in 10. decembrom letos.

Že leta si združenje prizadeva, da bi njegovih 200.000 članic prekinilo molk o domačem nasilju in pomagalo žrtvam, da se obrnejo po pomoč k profesionalnim svetovalcem, bodisi v primeru lastne izkušnje ali pa če slišijo o ženski, ki je žrtev domačega nasilja. Kot so povedale predstavnice združenja, žal med vernimi ženami še vedno prevladuje miselnost, da je potrebno ohraniti vsaj podobo mirne in urejene krščanske družine, čeprav je dejanska slika pogosto popolnoma drugačna. Zato želijo ženske v župnijah in krajevnih skupnostih osveščati o tej problematiki.

Tenkočutni, razumevajoči svetovalci in svetovalke, pa tudi pogumni laiki, bodo spregovorili o problemu nasilja v družini, da bi s tem prekinili začaran krog nasilnega vedenja.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh