Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Katoliški starši so zaskrbljeni zaradi slabega vpliva ameriške medijske industrije

Objava: 19. 04. 2010 / 09:29
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Katoliški starši so zaskrbljeni zaradi slabega vpliva ameriške medijske industrije

Raziskava je pokazala, da so ameriški katoliški škofje in starši bolj zaskrbljeni nad vsebino televizijskih programov in gradiva na spletnih straneh kot nad video igrami, mobilnimi telefoni in glasbo

Ameriški katoliški škofje in katoliški starši so Ameriški zvezni komisiji za komunikacije izrazili svojo globoko zaskrbljenost zaradi slabega vpliva ameriške medijske industrije. Škofje in starši so se tako odločili na osnovi posebne študije o vplivu sredstev družbenega obveščanja na otroke in mladostnike, zato pristojno zvezno komisijo prosijo, naj poostri svoj nadzor nad proizvodnjo filmske industrije in ostalih sredstev družbenega obveščanja.

Kot so poročali pri vatikanskem radiu, je študija pokazala, da nad osemdeset odstotkov medijske industrije širi, zagovarja, opisuje in prikazuje nasilje, spolnost, nezakonito uporabo mamil, zlorabo alkohola in prostaško izražanje. V zadnjem času medijska industrija posebno propagira uživanje mamil in alkohola. Raziskava je tudi pokazala, da so ameriški katoliški škofje in starši bolj zaskrbljeni nad vsebino televizijskih programov in gradiva na spletnih straneh kot nad video igrami, mobilnimi telefoni in glasbo. Kar devetdeset odstotkov staršev redno nadzoruje, koliko in kaj njihovi otroci gledajo.

Dve tretjini staršev kljub temu zvezno komisijo prosita, naj staršem pomaga, kako najbolje nadzorovati otroke, kako spretno izklučiti škodljive programe in kako naj starši vplivajo na medijsko industrijo pri izbiri njihovih vsebin. Tri četrtine vprašanih je jasno povedalo, da naj medijska industrija sama stori več in zavaruje otroke pred neprimernimi vsebinami. Oseminpetdeset odstotkov vprašanih pa je prepričanih, da zvezna vlada v tem pogledu lahko naredi več.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh