Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kitajska ostaja na seznamu 'vatikanskih skrbi'

Objava: 31. 12. 2010 / 09:50
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kitajska ostaja na seznamu 'vatikanskih skrbi'

Peking zavrača kritiko papeža Benedikta XVI. o nespoštovanju verske svobode na Kitajskem.

Na področju verske svobode in svobode vesti je Vatikanu v zadnjih mesecih posebno skrb povzročala predvsem Kitajska, je v pregledu letnih dogodkov na vatikanskem radiu potrdil tiskovni predstavnik Svetega sedeža, p. Federico Lombardi.

Vatikan v odnosu do verske svobode zavzema jasno stališče, poleg Kitajske pa zaskrbljenost povzročajo tudi dežele Bližnjega vzhoda ter številne azijske države, kjer versko svobodo in pravice drugače mislečih dobesedno teptajo. Skrb zbujajoča je tudi sovražna nastrojenost do kristjanov v zahodnih državah.

Papež Benedikt XVI. je v svoji božični poslanici osebno izrazil skrb glede položaja katoličanov na Kitajskem in z besedami skušal opogumiti tamkajšnje vernike. Kitajska očitke o omejevanju verske svobode ostro zavrača. Kot je povedala vodja diplomatske službe na kitajskem zunanjem ministrstvu, Jiang Yu, kitajske oblasti upajo, 'da bo Vatikan uvidel in spoznal stvarnost verske svobode in razvoj katolištva na Kitajskem'. Poleg tega od Svetega sedeža pričakujejo 'konkretna dejanja', s katerimi bi izboljšali odnose med državama.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh