Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kitajska ostaja pri 'politiki enega otroka'

Objava: 13. 03. 2013 / 08:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kitajska ostaja pri 'politiki enega otroka'

Ali bi to lahko naznanjalo prihajajoče spremembe?

Kitajska vlada je napovedala, da ostaja pri ‘politiki enega otroka’, da pa bo združila Komisijo za narodno prebivalstvo in načrtovanje družine z Ministrstvom za zdravje – korak, ki ga mnogi označujejo kot znamenje, da bo v prihodnosti pri politiki enega otroka morda prišlo do sprememb.

“To si lahko razlagamo takole: zakoni še vedno veljajo, sodniki in policisti pa so ostali brez službe”, pojasnjuje Wang Feng, direktor Centra Brookings-Tsinghua za javno politiko v Pekingu. “Kmalu se bodo spremenili tudi zakoni”, je prepričan Feng.

“Kar vlada trenutno počne, so velikanski koraki na področju družinske politike, in vlada ne more spremeniti ali pa napovedati tako obširnih sprememb v enem samem dnevu”, dodaja kitajski uradnik. “Politični voditelji se zavedajo sprememb v demografskem vzorcu. Politika enega otroka je močno vplivala na sestavo delovne sile in je ogrozila prihodnost našega gospodarstva. V komisiji za načrtovanje družine je zaposlenih več kot pol milijona ljudi, zato bo težko spremeniti ta birokratski sistem in posledice, ki jih je prinesel v toliko letih.”

Foto: splet

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh