Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kljub svetemu letu v Rimu manj obiskovalcev

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 15. 04. 2016 / 07:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:29
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kljub svetemu letu v Rimu manj obiskovalcev

Predvsem Italijani v manjšem številu obiskujejo svojo prestolnico.

Kljub svetemu letu je številu obiskovalcev v italijanski prestolnici v prvem četrtletju letošnjega leta upadlo. V primerjavi z lanskim letom je večno mesto obiskalo 3,5 % manj turistov in romarjev, kot so po navedbah italijanskih medijev sporočili s tamkajšnjega turističnega urada. Predvsem Italijani v manjšem številu obiskujejo svojo prestolnico; število tujih gostov je naraslo za en odstotek. Med možnimi vzroki turistični urad navaja strah pred terorističnimi napadi islamistov, pa tudi napeti gospodarski položaj.



Turizem je sodeč po poročilih močno prizadet, posebej v luči pričakovanj ob začetku svetega leta, ko so v Rimu pričakovali precejšen naval obiskovalcev in so posledično močno povečali število osebja. V hotelih, potovalnih agencijah in restavracijah je trenutno zaposlenih okoli 75.000 ljudi, od tega 69.000 redno. Celo ob velikonočnih praznikih je v italijansko prestolnico pripotovalo en odstotek manj ljudi kot običajno, med rimskim maratonom minuli konec tedna pa v primerjavi s prejšnjimi leti veliko hotelskih postelj ostalo praznih.

V svetem letu pa je očitno narasla ponudba nočitev z zajtrkom (Bed and Breakfast) – številni Rimljani svojih praznih stanovanj ne želijo oddati stalnim najemnikom, ampak si obetajo boljšega izkupička od kratkotrajnih najemov.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh