Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kmalu nova knjiga papeževih pogovorov

Objava: 31. 08. 2010 / 15:44
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kmalu nova knjiga papeževih pogovorov

Nemški novinar Peter Seewald pripravlja knjigo pogovorov s svetim očetom, s katerim se je v tednu med 26. in 31. julijem nekajkrat sestal v papeški letni rezidenci v Castel Gandolfu.

Papež Benedikt XVI. se bo javnosti kmalu predstavil z novo knjigo. Kot so včeraj sporočili s tiskovnega urada Svetega sedeža, nemški novinar Peter Seewald pripravlja knjigo pogovorov s svetim očetom. Papež Benedikt XVI. se je z omenjenim novinarjem nekajkrat sestal v tednu med 26. in 31. julijem v Castel Gandolfu, srečala pa sta se tudi že v času, ko je bil Joseph Ratzinger še prefekt Kongregacije za nauk vere. Papež je odgovarjal na Seewaldova vprašanja o različnih tematikah, pogovor pa je potekal v nemškem jeziku.

Knjiga naj bi predvidoma izšla konec letošnjega leta, in sicer v italijanščini in nemščini, morda pa tudi v drugih jezikih. Kot je znano, si pravice, povezane z objavami svetega očeta, pridržuje Vatikanska založniška hiša, ki bo tudi izdala italijansko različico knjige. Njen delovni naslov je 'La luce del mondo' (Luč sveta).

Peter Seewald je kot časnikar pisal za nemške revije 'Spiegel', 'Stern' in 'SZ-Magazin', prvi izčrpni pogovor s prefektom Ratzingerjem pa je imel leta 1996. Tudi ta je izšel v knjižni obliki z naslovom 'Sol zemlje – krščanstvo in katoliška Cerkev v 21. stoletju'. Leta 2000 je sledila nova knjiga pogovorov s kardinalom Ratzingerjem z naslovom 'Bog in svet – vera in življenje v našem času'. Obe knjigi sta bili prevedeni v petindvajset jezikov.

Srečanje z Ratzingerjem, je nekoč pojasnil Seewald, ga je pripeljalo nazaj pod okrilje katoliške Cerkve. Šestinpetdesetletni pisec je po Ratzingerjevi izvolitvi za papeža objavil tudi tri portretna knjižna dela o Benediktu XVI.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh