Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kmalu Papeški svet za novo evangelizacijo Evrope?

Objava: 26. 04. 2010 / 13:57
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kmalu Papeški svet za novo evangelizacijo Evrope?

Papež načrtuje ustanovitev novega pristojnega telesa, ki bo skrbelo za širjenje vere v Evropi ter v obeh Amerikah

Papež Benedikt XVI. načrtuje ustanovitev ‘vatikanskega ministrstva’ za novo evangelizacijo. Kot je v nedeljo poročal italijanski časnik ‘Il Giornale’, naj bi novi urad skrbel za širjenje vere v Evropi, v Severni in v Južni Ameriki, tako kot je Kongregacija za misijone pristojna za misijonske dejavnosti v Aziji in Afriki. Predsednik novega urada, ki bi imel status Papeškega sveta, naj bi postal rimski nadškof Rino Fisichella. Iz vatikanskh krogov vesti še niso potrdili, vendar velja za ‘zelo verjetno’.

Nova evangelizacija je za papeža Benedikta XVI., prav tako kot za njegovega predhodnika Janeza Pavla II., ključnega pomena. Oba sta vedno znova ponavljala, da je potrebno ukrepati zaradi vedno manjšega zanimanja za vero in krščanske korenine tako v Evropi kot tudi v obeh Amerikah.

Fisichella bi lahko vodenje urada prevzel po izteku petletnega staža velikega rektorja Lateranske univerze. Trenutno vodi tudi Papeško akademijo za Žvljenje. Kljub številnim kritikam na njegov račun ugledni teolog očitno uživa precejšnje zaupanje vatikanskega vrha.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh