Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Knjiga meseca maja: Ves sem v Božjih rokah

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 04. 05. 2022 / 16:04
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.05.2022 / 16:38
Ustavi predvajanje Nalaganje
Knjiga meseca maja: Ves sem v Božjih rokah
Ves sem v Božjih rokah je Družinina knjiga meseca maja 2022. FOTO: Tatjana Splichal

Knjiga meseca maja: Ves sem v Božjih rokah

Maj je mesec, ki ga zaznamuje tudi Karol Wojtyla, sveti papež Janez Pavel II. Rodil se je namreč 18. maja pred 102 letoma, za blaženega je bil razglašen 1. maja 2011, vmes pa je maja 1996 tudi prvič obiskal Slovenijo.

Tudi zato je Družinina knjiga meseca maja »Ves sem v Božjih rokah«, knjiga osebnih zapiskov Janeza Pavla II. z duhovnih vaj iz obdobja med letoma 1962 (že tedaj je Wojtyla zapisal, da je skupni imenovalec njegovih razmišljanj strnjen v besede »Ves sem v Božjih rokah«) in 2003. »Zapiskov Janeza Pavla II. nisem sežgal zato, ker so ključ za razumevanje njegove duhovnosti oziroma tistega, kar je v človeku najintimnejše: odnosa do Boga, do drugih in do sebe,« je zapisal kardinal Stanislaw Dziwisz, krakovski nadškof in nekdanji papežev osebni tajnik.

Knjigo Ves sem v Božjih rokah lahko prelistate TUKAJ.

Sledovi izjemne 40-letne duhovne poti Karola Wojtyle

Osebni zapiski so sledovi izjemne 40-letne duhovne poti Karola Wojtyle, v njih ga bralec spremlja skozi ključne trenutke življenja in pastirske službe, ga spoznava na duhovnih vajah, v njegovih najglobljih osebnih vprašanjih, ob meditacijah in molitvah, ki so narekovale vsak njegov dan. Zapiski razkrivajo tudi njegovo skrb za prijatelje, sodelavce in Cerkev, ki mu je bila zaupana. Njihovo sporočilo presega okvire posameznih življenjskih trenutkov in bralce ponese v razsežnost, kjer se srečujeta človeško in Božje – v razsežnost svetosti.

Več o knjigi meseca maja, Ves sem v Božjih rokah, TUKAJ.

Od zapiska do zapiska v bralcu raste občudovanje

Na predstavitvi knjige pred sedmimi leti je ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, sicer tudi avtor spremne besede k slovenski izdaji, izpostavil, da iz zapiskov srečujemo »teologijo skozi oči svetnika in svetnika skozi teologijo in filozofijo«. »Srečevanje z zapiski nam postopoma odkriva človeka, ki je svoje življenje popolnoma izročil Bogu. Vse njegove misli so zato namenjene osebnemu srečevanju z Bogom in vodenju drugih, da bi se srečali z Njim. Od zapiska do zapiska v bralcu raste občudovanje,« je še poudaril nadškof Zore.

Katera pa je bila lanska knjiga meseca maja, prav tako povezana s svetim papežem Janezom Pavlom II.? TALE.

Majska akcijska cena: 9,90 €

Kot je na predstavitvi knjige, ki je v slovenščini na 608 straneh izšla pri Založbi Družina, poudaril prevajalec Andrej Turk, je knjiga polna opomb, okvirčkov in celo urnikov duhovnih vaj, kar se mu je zdelo vredno ohraniti, saj je tako mogoče videti, kakšen je bil papežev miselni vzorec, prepleten z molitvijo. Nekateri deli so bili zapisani tudi v latinščini. Z duhovnih vaj in iz evangelija je črpal duhovno moč, ki ga je bodrila tudi ob bolezni. Knjigo »Ves sem v Božjih rokah« si lahko ves letošnji maj omislite po akcijski ceni 9,90 evra (redna cena 39,90 €).

Kupi v trgovini

Knjiga meseca maja
Ves sem v Božjih rokah
Papeži
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh