Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Knjiga meseca januarja: Klic k usmiljenju

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 07. 01. 2022 / 19:19
Oznake: Knjiga, Svetniki
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 07.01.2022 / 19:37
Ustavi predvajanje Nalaganje
Knjiga meseca januarja: Klic k usmiljenju
Knjiga je izšla tik pred razglasitvijo matere Terezije za svetnico septembra 2016. FOTO: FB Knjige Druzina.si

Knjiga meseca januarja: Klic k usmiljenju

Tik preden je bila mati Terezija, mala in skromna žena velikih dejanj in globoke vere, septembra 2016 razglašena za svetnico, je pri založbi Družina v sodelovanju z založbo Novi svet izšla knjiga njenih dotlej neobjavljenih besedil »Klic k usmiljenju«.

V njej mati Terezija razpravlja o naši potrebi po obiskovanju bolnikov in zapornikov; pomembnosti izkazovanja časti mrtvim in podučevanja nevednih; nuji, da bi naša bremena potrpežljivo prenašali in z veseljem odpuščali; veličini tega, da prek osebnega služenja drugim ustvarjamo »civilizacijo ljubezni«; in nujnosti nahraniti vse in moliti za vse.

Lanske Družinine knjige meseca: O sreči (december), Tasty - Sladice (november), Izkušnje skorajšnje smrti (oktober), Zbogom, prostozidarji (september), Božja previdnost (avgust), Smeh je pol zdravja 4 (julij), Sedem božjih dotikov (junij), Janez Pavel II., papežev portret (maj), Nebesa (ni)so hec (april) in Kako biti srečen z 1, 2, 3 … otroki? (marec).

Živa oporoka modrosti svetnice

V knjigi s podnaslovom »Srca, ki ljubijo, roke, ki služijo«, ki ji je spremno besedo napisal Brian Kolodiejchuk, v slovenščino pa jo je prevedla Andreja Hergula, so dodana dotlej še neobjavljena pričevanja ljudi, ki so bili materi Tereziji blizu, molitve in predlogi, kako te zamisli udejanjiti. Zato je knjiga živa oporoka modrosti svetnice, katere ideje so pomembne in aktualne v 21. stoletju.

»Mati Terezija nam daje zgled pogumne, nepohlevne in korenite kristjanke.« FOTO: arhiv Družine

Rdeča nit knjige je usmiljenje

Rdeča nit knjige je sicer usmiljenje. Poglavja so razdeljena na po sedem telesnih in duhovnih del usmiljenja – vsako je najprej razloženo, sledijo misli matere Terezije in dogodki iz njenega življenja, pričevanja o njej, poglavje pa se zaključi z izpraševanjem vesti. »Mati Terezija nam daje zgled pogumne, nepohlevne in korenite kristjanke,« je poudarila prevajalka Andreja Hergula.

Knjigo meseca januarja »Klic k usmiljenju« lahko naročite v knjigarnah Založbe Družina (Krekov trg in Štula v Ljubljani, Ajdovščina, Novo mesto, Murska Sobota), telefonsko (01/360-28-28), po e-pošti (narocila@druzina.si) ali pa TUKAJ. Januarska akcijska cena je 9,90 € (redna cena pa 23,50 €).

Akcijska cena 9,90 €

Knjiga »Klic k usmiljenju« je tudi Družinina knjiga meseca januarja, zato si jo lahko ta mesec omislite po akcijski ceni 9,90 € (redna cena 23,50 €). Naročite jo lahko TUKAJ, kupite pa tudi osebno v knjigarnah založbe Družina (Krekov trg in Štula v Ljubljana, Ajdovščina, Novo mesto, Murska Sobota), po telefonu 01/360-28-28 ali po e-pošti narocila@druzina.si.

O knjižni ponudbi založbe Družina tudi na facebooku kanalu Knjige Druzina.si.

Kupi v trgovini

Knjiga meseca januarja
Klic k usmiljenju
Duhovna rast
23,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh