Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Marija je začetek našega veselja«

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 04. 05. 2021 / 12:29
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.06.2021 / 12:21
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Marija je začetek našega veselja«
Sv. Mati Terezija. FOTO: Arhiv Družine.

»Marija je začetek našega veselja«

Misli o Mariji, ki jih zapisala sveta Mati Terezija.

Sv. Mati Terezija. FOTO: Arhiv Družine. 


Sveta Mati Terezija (1910–1997) je svoje življenje posvetila najrevnejšim. Moči za to zahtevno poslanstvo je črpala iz prijateljstva z Jezusom in Marijo.

Njena neomajna vera in prisrčna vdanost do naše nebeške Matere sta nam lahko zgled vse dni v letu, še posebno pa v mesecu maju.

V nadaljevanju si preberite nekaj misli, ki jih ta svetnica sodobnega časa zapisala o naši nebeški Materi. Misli so bile objavljene v knjigi z naslovom Sadovi ljubezni.

Marija je prejela od svojega Božjega Sina vrhovno oblast, da razpolaga z nadnaravnimi milostmi in dobrinami Božjega kraljestva. Marija je naša mati, ker je v svoji ljubezni sodelovala pri našem duhovnem preporodu. Še naprej ostaja naša mati s tem, da goji in hrani v nas Kristusovo življenje.

Marija, naša Gospa, je začetek našega veselja. To je njena vloga, ki jo zvesto izpolnjuje. Ali se res zavedamo, zakaj jo tako ljubimo? Zato, ker je neomadeževano ogledalo Božje ljubezni.

Želim vam, da bi doživljali radost naše Gospe, ki je smela nositi Jezusa pod svojim srcem devet mesecev, ker je bila ponižnega srca. Kako dolgotrajno sveto obhajilo!


»Prosimo Marijo, da napravi naše srce krotko in ponižno.« FOTO: Tatjana Splichal. 

Kakor Marija bodimo polni gorečnosti ter pohitimo in prinašajmo Jezusa drugim. Podobno kakor ona postanimo tudi mi milosti polni, ko prejmemo Jezusa v svetem obhajilu.

V tem mesecu prosite sveto Jezusovo srce za posebno milost – za ljubezen do naše Gospe. Prosite Jezusa, naj vam jo pomaga ljubiti tako, kakor jo je on ljubil, da ji boste v veselje tako kakor on. Z Marijo delite vse, tudi križ, kot Jezus.

Prosimo Marijo, da napravi naše srce »krotko in ponižno«, kakor je bilo srce njenega sina. Jezusovo srce se je izoblikovalo od nje in v njej. Ponižnosti se učimo s tem, da vedno sprejemamo ponižanja. Bili smo ustvarjeni za večje reči. Zakaj se uklanjamo rečem, ki bodo umazale lepoto naših src? Koliko se moramo naučiti od naše Gospe! Uporabila je vsemogočno silo, ki je bila v njej. Recite naši Gospe, naj sporoči Jezusu: »Vina nimajo.« Vina ponižnosti in krotkosti, prijaznosti in ljubeznivosti …


Preberite še: 
- Bogato izročilo šmarnic
- »Marija, poglej na mlade ljudi!«
- Sadovi ljubezni [KNJIGA]

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh